fbpx

2 luni de Emirate si câteva experiențe non-turistce inedite

2593 0
2593 0

Bine v-am regăsit în 2020! Este primul articol pe care îl scriu în acest nou an, cu intenția clară de a fi mult mai activă de acum încolo, căci mi-am dat seama că asta îmi place cel mai mult: să scriu. Îmi dă o stare de bine, mă deconectează și mă și testează; de câte ori vreau să povestesc ceva în scriu, vreau să fie cât mai interesant, cât mai captivant. Încep noul an pe blog cu un sumar al celor aproape două luni de când sunt în Emiratele Arabe Unite și cu un sumar al experiențelor trăite până acum. 

Am venit la sfârșit de noiembrie într-o vacanță mai lungă, una în care să fiu, în primul și în primul rând, alături de logodnicul meu. Deși ne vedem cât putem de des în timpul anului, munca, tururile, călătoriile ne țin departe, așa că atunci când am știut clar care îmi va fi programul la sfârșit de toamnă, prioritatea a fost să petrec timp cu el. Am terminat munca, am călătorit puțin, vreo 2 săptămâni și apoi am venit să petrecem cât mai mult timp împreună.

Sigur, vacanța mea cea lungă, de 3-4 luni cum intenționam, avea ca scop secundar și relaxarea, odihna, slow living efectiv: cărți, filme, seriale, mers la sală, stat la plajă și piscină, gătit și făcut prăjituri – ceea ce mă super relaxează – și vizitat locuri noi, Și așa a și fost până acum. Am deja 2 luni în care mi-am încărcat bateriile pentru anul care urmează, cu foarte multe activități, aici în Dubai, în București, prin țară. În fiecare zi, mă bucur de liniște și relaxare, căci știu sigur că voi tânji după ele din martie încolo.

De când sunt aici, ritmul vieții s-a liniștit, mă bucur de priveliști superbe și vreme minunată, însă am acumulat și niște experiențe interesante, suprinzătoare și benefice mie:

 • am aplicat la joburi și am fost respinsă (de fapt, am aplicat la 3 joburi, de la două nu am primit niciun semn, de la al treilea am primit un răspuns de mulțumire pentru interes, însă procesul de selecție nu va merge mai departe) – am făcut-o pentru a nu-mi “ieși din mână”, mă interesează să văd și alte abordări, alte perspective în selecția angajațiilor, criterii, cerințe etc.
 • dar am fost căutată de o firmă foarte mare cu care am lucrat în București la un eveniment corporate, ai cărei reprezentanți au fost foarte mulțumiți de profesionalismul meu, de felul în care lucrez și care mi-au oferit un eveniment aici, în Dubai, la unul dintre cele mai noi și mai luxoase hoteluri – se închide o ușă, se deschide o poartă imensă, nu-i așa? M-a onorat această propunere și abia aștept să aibă loc evenimentul
 • am petrecut Crăciunul într-o țară arabă care pune mare preț pe expați și turiști și le oferă de toate pentru a se simți foarte bine – ceea ce am admirat în plus e faptul că foarte multe locuri au fost decorate pentru ambele Crăciunuri, și cel occidental, și cel de rit vechi.
 • am avut vedere directă de la balcon către cel mai mare foc de artificii din lume, cu două recorduri mondiale recunoscute de Guiness Book.
 • am început curs de arabă și curs online de Digital Marketing
 • am avut prima ofertă ca influencer în Dubai – o colaborare cu un studio de dans
 • în fiecare zi, mai învăț câte ceva în marea lecție a domeniului în care lucrez, turismul; de la felul în care se face aici turism, se creează atracții turistice, se adaptează și updatează infrastructura, se implementează idei noi, se atrag investitori, turiști, se promovează continuu; nu exagerez, în fiecare zi! de la curățenia de pe străzi și până la evenimentele care se pun la punct.
 • am vizitat locuri mai puțin cunoscute turismului de masă și am încă o listă lungă de bifat: Jebel Jais, cel mai înalt munte al Emiratelor Arabe Unite, Parcul Zoologic și Rezervația naturală din Al Ain, Heritage Village din Abu Dhabi, am fost de multe ori în deșert, am fost să văd avionul părăsit din Um Al Quwain
 • nu doar că am fost prin deșert, dar am găsit deal-uri foarte bune pentru safari, cam la 30% față de prețul pentur turiști, am făcut grătare în deșert și m-am bucurat în liniște de frumusețea infinită a dunelor
 • am experimentat ploi torențiale și inundații!!
 • am făcut parasailing alături de mama 🙂
 • am asistat de pe margine la o nuntă arăbească, iar după câteva minute de admirat de la distanță, am fost servită cu prăjitură, cafea, gem de curmale și poftită să mă alătur

Acestea sunt câteva din experiențe, toate plăcute și toate cu iz de vacanță. În fiecare zi, mă bucur de vremea bună, de oamenii amabili din jurul meu, de binecuvântarea de a putea fi aici. Mi-e dor de casă, dar încă nu mă grăbesc să mă întorc! Iau fiecare zi ca atare și mă simt tare fercită cu tot ceea ce am și ce trăiesc!

In this article


Join the Conversation