fbpx

Hai cu mine la Rio de 1 decembrie!

4452 0
4452 0

Hai să mergem împreună la RIO!

O vacanță în Rio de Janeiro și o vizită la una dintre cele 7 minuni naturale ale lumii – cascada Iguazu, se află cu siguranță pentru mulți dintre noi în topul explorărilor pe care vrem neapărat să le realizăm. Brazilienii spun despre Rio că a fost conceput în a șaptea zi a Creației de către Dumnezeu, iar această credință ne stârnește și mai mult curiozitatea. Hai să petrecem o săptămână în Rio la sfîrșitul lui noiembrie, iar astfel prindem și două zile libere (30 noiembrie și 1 decembrie)! Chiar dacă în România întâmpinăm iarna, în Brazilia veți avea parte de prima zi de vară.

Rio de Janeiro – al doilea cel mai mare oraș al Braziliei, este situat în partea de sud-est a țării și reușește să se păstreze an de an în fruntea turismului fiind cel mai vizitat oraș din emisfera sudică. Supranumit “Cidade Maravilhosa” sau orașul minunat, Rio este bine ancorat în curiozitatea turiștilor din întreaga lume cu obiective ușor de recunoscut precum statuia lui Iisus de pe Corcovado și mai ales datorită priveliștilor unice. Recunoașterea valorilor sale universale a venit în anul 2012, de când face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO sub titulatura “Rio de Janeiro – peisaje carioca între munte și mare”, peisaje atât de celebrate în arte de pictori, poeți și muzicieni. Aceasta este o premieră, Rio fiind primul oraș din lume ce a primit titlul de “peisaj urban clasificat Patrimoniu Mondial UNESCO”. Explorăm și cascada Iguazu, cea mai întinsă cădere de ape din lume și cu siguranță una dintre cele mai spectaculoase. Vedem această minune naturală atât de pe teritoriul Braziliei, cât și de pe teritoriul Argentinei, două experiențe foarte diferite.

Excursia este organizată de către Explore Travel (detalii găsiți aici), iar eu voi fi ghid însoțitor al grupului. 

Programul cuprinde:

Ziua 1: 27.11.2017 București – Rio de Janeiro

Plecăm din București la ora 06:00 cu compania aeriană KLM și ajungem în Amsterdam la 08:05 pentru o scurtă escală. Plecăm din Amsterdam la 10:35 și ajungem în Aeroportul Rio Internacional la ora 19:35. De aici vom fi transferați la hotel, iar seara va fi liberă.

Cazare la Hotel Rio Copa 4* sau similar.

Ziua 2: 28.11.2017 Tur panoramic și Muntele Sugarloaf

După micul dejun pornim într-o primă explorare a orașului prin intermediul unui tur panoramic ce constă în traversarea plajelor din Rio, vizită a parcului Olimpic din Rio și a stadionului Maracana. Vedem și zona istorică a orașului ce are numeroase atracții turistice precum biserici, catedrale, muzee, piețe publice, palate, grădini și parcuri. Străduțele pietruite pe care se află frumoasele case coloniale majoritatea transformate în mici restaurante și baruri sunt preferate în special de cariocas (denumirea dată locuitorilor acestui oraș) și au un farmec aparte.

După-amiază plecăm spre muntele Sugarloaf, în traducere “căpățână de zahăr” – un termen ce descrie vârfurile de granit rotunjite scoase de sub pământ prin eroziune. Acesta străjuiește intrarea în Golful Guanabara, o imagine celebră ce reprezintă orașul Rio și oferă o panoramă excepțională asupra întregii regiuni. Ajungem în vârf făcând o plimbare deosebit de pitorească cu telecabina. Se urcă cu două telecabine până în vârf: prima duce către Muntele Urca cu grădini și puncte de belvedere asupra Golfului Botafogo, iar cea de-a doua ajunge până în vârful muntelui Sugarloaf, la aproape 400 de metri deasupra Oceanului Atlantic. În timp ce urcați veți putea admira frumoasa priveliște, dar și alpiniștii care escaladează muntele. Seara ne întoarcem la hotel.

Cazare la Hotel Rio Copa 4* sau similar.

Ziua 3: 29.11.2017 Corcovado

După micul dejun la hotel pornim într-o excursie de jumătate de zi pentru a vizita Corcovado – celebrul deal pe care se află Cristo Redentor, statuia lui Iisus cu brațele întinse ce binecuvântează orașul. Statuia are aproape 39 de metri înălțime, iar la realizarea ei a participat și sculptorul român Gheorghe Leonida care a modelat chipul Mântuitorului. Nu doar panorama pe care o veți admira de pe deal, dar și drumul până acolo este extrem de spectaculos.

Se va călători cu un tren special , ce străbate pădurea tropicală Tijuca – cea mai mare pădure urbană din lume. Astfel aveți timp să respirați aerul umed și cald al junglei tropicale și să vedeți tot felul de specii exotice de arbori și plante. Restul zilei este liberă.

Cazare la Hotel Rio Copa 4* sau similar.

Ziua 4: 30.11.2017 Tijuca Forest Jeep Tour

După micul dejun avem parte de un tur cu jeep-urile prin pădurea tropicală Tijuca ce reprezintă 7% din teritoriul orașului Rio și este cunoscută drept plămânul acestuia. Să mergi în Rio de Janeiro și să nu vezi pădurea tropicală este ca și cum ai merge în New York și nu ai vedea Central Park. Zona oferă priveliști panoramice excelente și cu puțin noroc vedem maimuțe, specii exotice de păsări, fluturi și chiar leneși. Veți fi uimiți de sălbăticia pe care o întâlniți chiar la marginea unui oraș atât de mare.

Veți auzi și de programul de împădurire a parcului național și veți învăța despre importanța deosebită pe care o are acest ecosistem – parte din Rezervația Biosferei Mata ce acoperă 14 state din Brazilia. Avem parte de multe oportunități fotografice pe toată durata turului, în special la Emperor’s Table, Mayrink Chapel și Vista Chinesa, un loc de belvedere de unde putem admira plajele Ipanema, Copacabana, Golful Guanabara și chiar orașul Niteroi. Avem parte și de scurte trasee de trekking și vedem frumoasele cascade Cachoeira dos Macacos și Cascatinha.

Ne întoarcem la hotel iar restul zilei va fi liberă.

Cazare la Hotel Rio Copa 4* sau similar.

Ziua 5: 01.12.2017 Rio de Janeiro – Iguazu

De dimineață plecăm spre aeroport pentru zborul intern spre Cascada Iguazu – plecăm la ora 07:30 și ajungem la ora 09:40 în Foz do Iguacu din Brazilia. Încă de la bordul avionului veți fi uimiți de întinderile nesfârșite ale pădurii tropicale, pe alocuri brăzdată de șerpuirea lină a râului Iguazu. Este singura cascadă din lume inclusă în top 7 minuni ale naturii, fiind aleasă de câteva milioane de oameni datorită priveliștei ce te lasă fără cuvinte, dar și datorită puterii și zgomotului pe care o produce lanțul de 275 de căderi de apă întinse pe aproximativ 3 kilometri. Iguazu se află la granița dintre Argentina și Brazilia, iar această zi este destinată vizitei părții braziliene. Cascada se află pe locul 2 ca număr de vizitatori după Rio de Janeiro.

Traseul are mai multe opriri panoramice și pasarele peste căderile de apă, iar dacă ne îndurăm să ne luăm privirea de la spectaculoasele căderi de apă, în jungla din jur se pot vedea maimuțe și tot felul de păsări exotice. Garganta del Diablo sau Gâtul Diavolului cu 90 de metri înălțime are cea mai mare cădere dintre toate cele 275. Seara ne îndreptăm spre hotel.

Cazare la hotel Viale Tower 3* sau similar.

Ziua 6: 02.12.2017 Iguazu – Rio de Janeiro

Această zi este destinată vizitării cascadei din partea argentiniană. Perspectivele din cele doua state asupra cascadei sunt foarte diferite, iar abia acum ne putem da seama de dimensiunile acesteia. Din partea argentiniană cascadele se pot vedea mult mai de aproape, iar pentru o experiență completă aveți la dispoziție o excursie opțională – Grand Aventura Boat tour, care vă poartă cu barca pe sub cascade.

Pentru a ajunge la începutul traseelor, ne îmbarcăm în Tren Ecologico de la Selva, un tren turistic fără pereți, pe o linie îngustă și scurtă, până ajungem la circuitul inferior și superior. Circuitul superior are ca punct de maximă atracție Garganta del Diablo – un loc aflat foarte aproape de cascadă și, pentru mulți, locul ce oferă cea mai frumoasă priveliște asupra cascadei. Datorită impactului puternic cauzat de căderea apei, locul este învăluit de un mare nor de vapori de apă, iar, ocazional, se formează curcubeie.

După amiază ne îndreptăm spre aeroport pentru zborul către Rio de Janeiro. Ne îmbarcăm la 19:40 și ajungem pe aeroportul din Rio la 21:35. Transfer la hotel.

Cazare la Hotel Rio Copa 4* sau similar.

Ziua 7: 03.12.2017 Rio de Janeiro – Amsterdam

Ziua va fi liberă pentru ultimele cumpărături, ultimele vizite și luat rămas bun de la acest oraș incredibil. Seara ne îndreptăm spre aeroport pentru zborul spre casă. La ora 21:45 plecăm spre Amsterdam cu compania aeriană KLM.

Ziua 8: 04.12.2017 Amsterdam – București

Ajungem în Amsterdam la ora 12:10 pentru escală. Seara avem zborul spre București, așadar avem timp pentru un scurt tur al orașului. La ora 20:45 plecăm din Amsterdam și ajungem în București la ora 00:30 (pe 05 decembrie).

DETALII TARIF

Tarif Standard – 2100 Euro

Tarif Special luna August – 1850 Euro

*Grup minim 15 Persoane. Daca grupul este mai mic tariful se va recalcula sau excursia se va anula. Tariful special este valabil până în data de 31 august 2017.

Tariful include:

 • Bilet de avion Bucuresti – Rio de Janeiro si retur via Amsterdam cu KLM
 •  Bilete de avion cursa interna Rio de Janeiro – Foz do Iguacu si retur (GOL Airlines)  toate taxele de aeroport
 • 5 nopti cazare cu mic dejun la hotel 4 stele în Rio de Janeiro
 • 1 noapte de cazare cu mic dejun în Foz do Iguacu
 •  Transferuri aeroport – hotel – aeroport
 •  Tur de oras Rio de Janeiro si vizita muntelui Sugarloaf
 •  Excursie la Corcovado
 •  Excursie cu Jeep-ul in padurea Tijuca
 •  Excursii la cascada Iguazu (partea braziliana si partea argentiniana)
 •  Servicii de ghid local de limba engleza pentru excursii si transferuri
 •  Servicii de ghid roman insotitor
 •  TVA

Tariful nu include: 

 •  alte mese in afara micului dejun
 •  asigurarea medicala si storno
 •  excursia optionala Grand Aventura Boat Tour (79 $)

ORAR DE ZBOR: 

27.11.2017 Bucuresti – Amsterdam 06:00 – 08:05

27.11.2017 Amsterdam – Rio de Janeiro 10:35 – 19:35

03.12.2017 Rio de Janeiro – Amsterdam 21:45 – 12:10 (04.12)

04.12.2017 Amsterdam – Bucuresti 20:45 – 00:30 (05.12)

Condiții de înscriere: 

Modalitatea de plată a pachetului este:

 • Avans de 50% din valoarea excursiei în momentul înscrierii
 • Plata integrală cu cel târziu 30 de zile înainte de data plecării

Condiții de anulare: 

În cazul în care turistul renunță din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe următoarele penalizări:

a) 50% din tariful pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul 45 – 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 75% din tariful pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul 16-29 de zile înainte de data plecării;

c) 100% din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 15 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Observații:

* Documentele necesare călătoriei: pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data întoarcerii. Asigurarea medicală nu este obligatorie dar este recomandată. Informații suplimentare: www.politiadefrontiera.ro.

* În funcție de anumite situații speciale, programul poate fi modificat de conducătorul de grup, fără însă a aduce prejudicii structurii de bază a programului.

* Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

* MINORII trebuie să îndeplinească condiții speciale pentru a călători în străinătate. Conform Legii nr. 248/20.07.2005, minorii însoțiți de ambii părinți trebuie să îndeplinească aceleași condiții ca și aceștia pentru a călători în străinătate. În cazul în care unul dintre părinți poartă alt nume decât minorul, este necesară prezentarea certificatului de naștere a minorului *** Minorii însoțiți doar de unul dintre părinți trebuie să prezinte la frontiera română declarație notarială de acord a părintelul care NU călătorește. În cazul părinților divorțați sau decedați, se prezintă hotărârea judecătorească definitivă prin care minorul este încredințat părintelui împreună cu care călătorește, sau după caz certificatul de deces *** Minorii încredințați unor adulți, alții decât părinții sau ocrotitorii legali, trebuie să fie în posesia declarațiilor notariale ale ambilor părinți, iar adultul împuternicit trebuie să prezinte certificat de cazier judiciar. Informații suplimentare: www.politiadefrontiera.ro.

* Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită oficial de Ministerul Turismului local. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

Pentru informații suplimentare și înscriere, mă găsiți pe mail la ralumur@gmail.com

Abia aștept să mergem împreună!

 

 

 

 

In this article


Join the Conversation