fbpx

Top 5 Dubai&Abu Dhabi – Aventuri epice. Imagini senzationale

1927 0
1927 0

Daca te gandesti sa planuiesti o viitoare vacanta in Dubai si Abu Dhabi, ia aminte la ceea ce iti voi prezenta: locurile pe care nu ai voie sa le ratezi in Emirate, dar si ce le face atat de speciale si memorabile si cum poti avea aventuri epice in calatoria ta, care se vor lasa cu imagini senzationale. Am pregatit un Top 5 locuri de neratat in Dubai si Abu Dhabi.

Cel mai important loc si atractia principala a Dubaiului este, fara doar si poate, Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume. Are 163 de etaje, se poate vizita observatorul de la 124 sau 125 sau chiar 148, cu rezervare suplimentara, Numara un total de 830 de m inaltime si a fost inaugurata in 4 ianuarie 2010 si a adunat multe recorduri, printre care: cea mai inalta cladire din lume, cea mai inalta structura construita vreodata, cladirea cu cele mai multe etaje, liftul cel mai rapid din lume, restaurantul si clubul de noapte aflate la cea mai mare inaltime si multe altele. Atunci cand urci in turn, te simti in varful lumii, la propriu si la figurat, iar tot ceea ce vezi in jurul tau seama cu piese de lego. In orice moment, asigura-te ca ai camera video sau foto la indemana, pentru a imortaliza momentul si a pastra vie o amintire atat de plina de recorduri.

Sigur, Burj Khalifa este cladirea care domina intreg orasul, este animata si ziua si noaptea si o poti admira fie de aproape, fie din departare, fiin vizibila din majoritatea zonelor Dubaiului. Langa turn se afla Dubai Mall, cel mai mare mall din lume care are un spectacol al fantanilor in fiecare seara.

Fantana din Dubai este, daca aveati vreun dubiu, cea mai mare fantana din lume care are o coregrafie. Se intinde pe o suprafata de 12 hectare, are peste 6000 de lumini si 25 de proiectoare colorate, iar jetul de apa poate urca pana la peste 150 m. Este un show de vazut, este surprinzator, placut si inedit. Muzica aleasa este deopotriva araba si moderna.

Dupa vizitele la Burj Khalifa si la Mall si fantani, o Aventura epica in desert trebuie adaugata. Pentru mine, safari-ul in desertul din Dubai a fost primul de acest gen si, in acelasi timp, prima oara cand am vazur desertul. E greu de pus in cuvinte ceea ce am simtit contempland pustiul imens care mi s-a deschis in fata ochilor, am incercat sa fotografiez si sa filmez cat mai bine, pentru a surprinde emotia unei astfel de intalniri si sper ca am si reusit. Camera mea video Canon, dar si aparatul foto au fost la datorie, N-as vrea sa intru in detalii despre cat de rau m-am simtit in timpul safari-ului propriu zis cu masina de teren, va puteti imagina voi singuri care a fost reactia stomacului meu. Dar seara s-a terminat in stil cat mai authentic, cu cina in desert, dansuri traditionale si pictura cu henna pe mana. Inca mai am urmele desenului.

Daca locurile 1,2 si 3 sunt adjudicate de locuri si experiente din Dubai, trec mai departe la Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, cel mai bogat oras si emirat, acolo unde se da ora exacta. O vizita inceputa in forta trebuie sa fie la Forza Rossa, adica la Ferrari World. Acest parc tematic este primul si singurul parc de acest gen din lume, deschis in 2010 si care detine, si acesta niste recorduri, mai ales cand vine vorba de roller coaster: cea mai rapida cursa din lume, denumita Formula Rossa, ajungand la o viteva de 240-250km/h sau cea mai intense cursa din lume. Nu trebuie ratate, chiar daca frica ar spune altceva. La mine a fost inca o premiera, a urcat intr-iun roller coaster pentru prima oara.

Am lasat la urma un loc de suflet: Moscheea Seicului Zayed sau Moscheea Alba, deschisa publicului in 2007 si care se inscrie in top 10 cele mai mari moschei din lume si poate cea mai frumoasa construita. Sunt recorduri peste recorduri si aici, grandoarea ei te lasa fara cuvinte, este desavarsita pana la ultimul detaliu si impresioneaza prin materiale, dispunere, décor si detalii, candelabre si arhitectura. Dar cel mai important, are o liniste pe care ti-o transmite, un sentiment de universalitate. Mi-a fost greu sa transpun in imagini uimirea pe care am avut-o si fiecare detaliu pe care l-am admirat, dar din nou, Canon a fost alaturi de mine, asa cum este si alaturi de fotografii incepatori sau cei profesiunisti deopotriva, prin Campania Aventuri Epice. Imagini Senzationale, inca activa pana la sfarsitul lunii.

Va reamintesc, la achiziotionarea produselor selectate in promotie, clientii primesc un cadou deosebit: cursuri online dedicate pe platforma Fotoshkola.net, impartite in diferite categorii precum Fotografie de calatorie, Fotografie de portret, Bazele compozitiei si altele. De asemenea, este oferita suita Adobe Creative Cloud pentru ca cei mai experimentati sa duca fotografia la nivelul urmator si, in plus, fiecare achizitie aduce si alte premii din partea Canon. Cam frumos, nu-i asa?

Mai multe detalii despre participare si inscrierea in concurs obtineti pe blog si pe www.canon.ro/epicimages si nu va ramane decat sa va achizitionati produsele Canon, sa planificati vacanta in Dubai si Abu Dhabi cu Holiday Office si sa treceti prin aceste 5 locuri pe care vi l-am recomandat. Calatorie placuta!

In this article


Join the Conversation