fbpx

Ce inseamna o destinatie turistica romantica?

1928 0
1928 0

In fiecare dimineata, la cafea, rasfoiesc Twitter, Instagram, Facebook pentru a vedea cam ce mai face lumea, dar si pentru a cauta articole interesante. Astazi am gasit un top al celor mai romatice destinatii pe blogul Trip Advisor si dincolo de insirarea locurilor in sine, am stat si m-am gandit ce anume face un anumit loc sa fie romantic. Ce calitati trebuie sa aiba ca sa ii putem da titlul de destinatie romantica.

– Intai si intai, trebuie sa aiba un peisaj anume care sa ne inspire, sa ne gadile sufletul. Aici avem multe optiuni: munte, mare, campie, orase medievale sau insule pustii. Ma rog.. insula pustie nu prea, ca dupe 5 min de romantism, te apuca panica tocmai pentru ca e insula pustie si n-ai nimic altceva acolo.

– Cred ca, totusi, trebuie sa aiba o clima favorabila sau macar vreme buna atunci cand il vizitam noi, nu-i asa? O ploaie zdravana ne cam face sa ne enervam, nicidecum sa vrem sa dansam in ploaie mai mult de 10 min. Asadar: vreme buna. Aici, evident, ajungem iar la soare, poate mare, plaja sau o zona de munte cu aer de primavara.

– Punctul 3: Nu stiu despre voi, insa mie imi plac locurile mai retrase, mai intime, chiar satele micute pe unde te poti plimba fara simti usor apasatoare aglomeratia unei metropole. Un loc romantic pentru mine inseamna sa ma pot plimba in voie pe stradute, alaturi de persoana iubita (moment de suspin si inimioare) si sa simt cu toata fiinta mea romantismul locului. Sunteti de acord cu mine?

– Un loc romantic trebuie sa aiba o poveste! Verona e, fara indoiala, un loc romantic. Sighisoara te duce cu gandul la cavaleri si domnite, intrigi si lupte, deci e un loc romantic. Exemplu personal: Casa Fridei mi s-a parut un loc romantic si prin prisma povestii de dragoste dintre Frida si Diego Rivera.

– Poate cel mai important aspect al calatorii cu iz romantic este persoana pe care o ai alaturi. Mai stiti colectia de cani de Valentine’s Day, nu? Una din ele zicea ca locul meu preferat din lume este langa tine. Asa ca, putem sa ne construim si singuri destinait romantic, daca avem langa noi pe cel sau cea draga.

Si, in final, cateva detalii tehnice: pentru ca o destinatie sa fie romantica: trebuie sa aiba o accesibilitate cat mai ridicata sau nu, uneori o drumetie pe munte poate fi o activitate romantica catre on loc romantic, trebuie sa aiba niste resurse minime de cazare si masa si poate wifi. Sau nu?

Voi ce parere aveti? Cum arata pentru voi un loc romantic?

In this article


Join the Conversation