fbpx

Cazarea la hotel din nou – noile reguli

2259 0
2259 0

Multe lucruri s-au schimbat în acest an și cu această pandemie pe care o trăim, s-au schimbat multe din obiceiurile noastre și perspectiva pe care o avem în ceea ce privește călătoritul. Am venit în Germania pentru a fi câteva zile cu mama, însă cu vremea superbă de afară, am zis că ar fi și păcat să nu vizităm câte ceva, dacă este posibil. Și am făcut excursii de o zi, apoi ne-am simțit încrezătoare să mergem mai departe, până în Bavaria și să ne luăm și cazare.

Obiectivul de vizitat e clar castelul Neuschweistein, unul dintre cele mai frumoase castele din lume, iar cazarea am căutat-o prin zonă, în Schwangau, Hohenschwangau, Füssen sau chiar și mai departe. Surprinzător, aproape totul fully booked, semn bun că nemții călătoresc din nou. Asta, pe lângă cei care merg cu rulota, pe care îi întâlnești la tot pasul.

Eu sunt fan booking.com, acolo caut toate opțiunile. E obicei mai vechi; booking și airbnb (nu acum când o mai fi, dacă o mai fi). Așa am găsit un hotel boutique tare cochet, în Hopfen am Zee, următoarea localitate după Füssen, Hotel Alpenglühn. De cum am făcut rezervarea, am primit mail cu toate instrucțiunile.

Parcarea era în incinta proprietății sau pe stradă, nu se mai făcea check-in cu un angajat, ci cheia o luai din seif, la care mi s-a comunicat codul. Aveam dezinfectant lângă seif, mi s-a atras atenția să mă dezinfectez pe mâini înainte de a tasta codul. În seif, cheia avea un sticker cu numele meu și numărul camerei.

La intratea în lobby, obligatorie masca și recomandate mănușile. De cum intrat, recipientul cu dezinfectant te întâmpina, alături de afiș cu obligativitatea măsurilor de siguranță. În cameră, nu am găsit nimic schimbat față de anii trecuți, doar încă o sticluță mică de, ați ghicit, dezinfectant.

În Germania, restaurantele hotelurilor funcționează, chiar dacă la capacitate mai mică, iar la hotel am și avut posibilitatea servirii micului dejun, dacă n-am fi plecat foarte devreme în ziua următoare. Micul dejun se servea fie în restaurant acolo unde mesele erau puse la distanță sau chiar cu paravane de plexiglas între ele, fie în grădină. De asemenea, am fi avut opțiunea micului dejun adus în cameră.

La plecare, când am predat cheia, a fost o doamnă la recepție, iar între noi – între mine și ea – era un paravan de plexiglas, cu o mică zonă deschisă în partea de jos, precum un ghișeu și, din nou, obligatorie masca. După ce am predat cheia, doamna a dezinfectat-o în fața mea, apoi mi-a dat chitanța și mi-a urat călătorie plăcută.

Camera a fost una superbă, cosy, decorată simplu, cu mult lemn, întreg hotelul are stil alpin, patul a fost foarte comod, cu perne perfecte, iar balconul mare cu o priveliște minunată către munți și către lac a fost partea cea mai mișto! Am stat seara pe balcon și am început și dimineața tot acolo, cu o cafea foarte bună, luată de la automatul din lobby.

Cum a fost această experiență? Păi cu mai puțin contact uman și ma multe butoane, însă una plăcută, fără vreo problemă sau vreun dezavataj. M-am simțit în siguranță, totul a fost foarte curat și dacă voi avea ocazia, mă voi mai întoarce.

In this article


Join the Conversation