fbpx

Dubai – de ce? cum? când? cât? unde?

11293 0
11293 0

Dubai e o destinație aparte și mi-e greu s-o pun într-o categorie de sine stătătoare, prin prisma atâtor motive: e într-o continuă schimbare, e altfel, e plină de contraste. Un lucru e cert: pe mine mă fascinează! Recent m-am întors de acolo, după cea de-a treia mea vizită și cum Happy Tour are o ofertă foarte bună pentru mijlocul lunii ianuarie, am zis că s-a ivit momentul propice să vă spun tot ce știu, tot ce am experimentat eu în Dubai și Abu Dhabi și să vă recomand de ce și unde să mergeți. 

De ce? 

În primul rând pentru că vremea în această perioadă este una ideală pentru călătorii – sub 30 de grade Celsius, cu puțin vând din când în când; e bine și de stat la piscină, și de vizitat, și de plimbări pe plajă, iar diferența dintre afară și înăuntru, adică aerul condiționat ultra-folosit în toate spațiile închise, nu este una atât de accentuată. În plus, în luna ianuarie încep reducerile, așa că un motiv serios este, evident, și acesta!

Un alt motiv este orașul în sine și toate atracțiile care se creează și construiesc aici. Eu am fost de 3 ori și de fiecare dată erau multe schimbări, locul e într-o transformare continuă. Acest aspect poate plăcea sau displăcea, dar cu siguranță că nu te poate lăsa indiferent, iar a fi martor al acestui oraș/emirat construit în ultimii 30 de ani, efectiv din nisip este ceva ce eu, cel puțin, consider a fi un privilegiu. Menționez ultimii 30 de ani, căci primu zgârie-nori din Dubai a fost costruit în 1979,  cu o arhitectură cu influențe sovietice și care există și astăzi și este clădirea World Trade Center. De la prima vizită a mea acolo, am spus că respectul meu merge către fostul conducător, șeicul Rashid Al-Makhtoum care a avut efectiv viziunea de a construi, a investi, a ajunge tot mai sus, a crea, a atrage turiști, investitori etc.

Sigur, este un loc exotic, un loc perfect pentru toate tipurile de public, de la solo travelers, bărbați sau femei, la familii sau aventuriei. Cu câteva reguli de ținut seama și de respectat, orașul este unul în care te poți simți cu adevărat într-o vacanță și în care să îți încarci bateriile pentru a începe anul cu dreptul. După cum spuneam, are de toate: muzee, grădini, parcuri de distracție, mall-uri (mai ales mall-uri), restaurante, cluburi, baruri, plaja, mare, iar în plus, un loc în care te poți simți în siguranță etc. E un loc foarte fotogenic, iar cei care lucrează în servicii sunt extraordinar de amabili, serviabili și, în esență, foarte profi.

IMG_2306

Cum?

Din România, avem norocul să beneficiem de zboruri directe către ambele aeropoarte ale Dubaiului, DXB și DWC (ador să vorbesc în coduri :)) ), adică către Dubai International Airport și Dubai Al-Makhtoum International Airport. Oferta pe care o detaliez puțin mai târziu, de la Happy Tour, are zborul cu Wizzair și avionul aterizează pe aeroportul secundar Al-Makhtoum, iar transferul la hotel este asigurat și durează între o oră și o oră și 30 de minute, variind în funcție de tipul acestuia – privat sau shuttle. Zborul de la București către Dubai dureaza 5 ore care, o spun din nou din experiență, trec destul de ușor, mai ales la dus, când entuziasmul vacanței și a vremii bune contribuie la percepția noastră.

Când?

Perioada cea mai bună de vizitat Dubai este decembrie – ianuarie – februarie, pot chiar și martie, însă deja e cald și nu foarte ușor suportabil, iar din aprilie încolo nu mai este recomandat, căci temperaturile sunt foarte ridicate. Perioada ianuarie – februarie are, de regulă, oferte mult mai bune ca preț decât perioada Sărbătorilor de iarnă și altfel e mai convenabil.

Cât?

Eu aș spune între 5 și 10 zile, depinzând de zilele libere, buget, activități pe care vi le doriți, cât de mare este formula în care călătoriți etc. După mai mult de o săptămână intervine o ușoară plictiseală, deși aparent n-ai cum să te saturi de asemenea destinație.

Bani?

Dubaiul nu este un oraș ieftin, asta trebuie să fie clar din capul locului, însă nu este nici foarte scump. Mâncarea este și mai mult sau mai puțin constisitoare, în funcție de preferințe. În primul rând, moneda folosită este dirhamul, iar conversia cu leul este exact 1.11 când scriu articolul, așa că undeva aprope de 1:1. Transportul – fie că vorbim despre Uber, care funcționeză foarte bine și prețul e cu puțin mai scump decât în București sau transportul în comun, este ușor, simplu și defoarte bună calitate. Mașinile Uber sunt înregistrate, au însemn de Uber și, evident, controlate, iar majoritatea șoferilor sunt din India, Pakistan sau Bangladesh. Sau poate am avut eu noroc să dau doar de ei. Metroul, care este destul de util și el și foarte ieftin. Eu am folosit Red Ticket cel mai des, căci este și aici pe zone și am plătit 2 dirhami. Dacă sunteți domni, fiți atenți la vagoanele destinate femeilor și copiilor, de obicei primele ale trenurilor, căci dacă vă asezați acolo, puteți fi sancționat cu o amendă de 500 dirhams. Mai multe detalii găsiți aici.

Unde?

Unde mergem când mergem în Dubai? Păăăăi.. evident că prima și cea mai cea vizită trebuie să fie la Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume. Intrarea este 135 de dirhams (echivalentul la 150 de lei), neapărat rezervare online dacă nu vreți să stați la coadă. Despre Burj Khalifa revin cu un post video dedicat, că e prea frumoasă, să nu o prezint cum știu eu mai bine.

Dubai Mall – nu sunt foarte multe de zis, ci doar că e cel mai mare mall din lume și că poți pierde lejer câte ore bune în el. Are de toate, inclusiv zona de patinoar, dar și parc de distracție pentru copii, cu tema aviației. Plus celebrul acvariu, plus fântânile cântătoare, care sunt spectaculoase. Deci o zi trebuie dedicată acestui loc, deși poate fi ușor superficial pentru unii.  Sigur. ar mai fi de adăugat și Emirates Mall, cel care are pârtie de schi. Am fost acolo, nu am încercat-o, însă lumea părea foarte entuziasmată.

Plajele – Kite beach e preferata mea, atât plaja efectivă, cu vedere către Burj Al Arab, cât și zona. Căci e plină de restaurante, cafenele, locuri de brunch și tot vibe-ul este foarte cool. Merită! De asemenea, sunt câteva beach clubs mai aproape de Burj unde se plătește intrare și unde ai sezlong și, posibil, piscină. Toată zona Jumeirah Beach are multe opțiuni – iar majoritatea hotelurilor primesc la piscină, contra cost, și pe cei care nu sunt oaspeți. Cluburi – tot Jumeirah Beach.

Baruri  – Dubai Marina este locul care-mi place mie, cu priveliște, eleganță, ideal pentru un drink, un pahar de vin sau o cină.

Atlantis The Palm – eu doar am vizitat, însă este, de-a dreptul surpinzător, iar dacă sunteți cu copii, parcul acvatic și de distracții merită o zi dedicată.

Dubai Frame – n-am reușit să ajung, nu mi-a ajuns timpul, însă aș fi făcut niște poze mișto acolo. Dacă vă faceți timp, faceți o poză și pentru mine.

Safari în deșert – de departe cea mai mișto activitate pe care am făcut-o, safari cu jeep-urile în deșert. Ce-i drept, mi s-a cam făcut rău, însă a meritat întreaga experiență. Înaintea intrării în zona dunelor de nisip, cauciucurile sunt desumflate parțial pentru a putea face toate manevrele, iar rezultatul este unul plin de adrenalină. Activitatea e urmată de o cină într-o zonă a beduinilor, cu muzică și dans și picturi cu henna pentru dornice. Sigur că și eu mi-am făcut!

City Museum of Dubai – casa șeicului Zayed, acolo unde a început totul, un fel de centru vechi + muzeu + galerie de artă + muzeu de bijuterii în Deira, un fel de medină, cu arhitectură de stil arăbesc, cu arcurile specifice ale balcoanelor și ramelor geamurilor, ceva cu totul diferit față de orice altceva din oraș. Merită trecut pe acolo, mai ales pentru a avea o perspectivă mai extinsă asupra a tot ceea ce reprezintă Dubaiul, de unde a plecat și unde e acum. Mie mi-a plăcut, am simțit un ușor iz de istorie.

Alte recomandări merg către săritul cu parașuta, pe care încă nu am avut curajul să îl experimentez, însă e pe listă, pe când îmi fac curaj, însă dacă vă interesează, găsiți detalii aici. Și, evident, activități în Abu Dhabi care vor avea o postare separată, căci sunt multe și foarte mișto.

Vă spuneam de oferta de la Happy Tour: foarte simplă și la preț foarte bun: 7-22 ianuarie – 1119 euro /2 pers/ king studio la Hilton Dubai The Walk/fără mese, zborul cu Wizzair, taxe incluse și bagaj de mână inclus. 

Oferta este una foarte bună, mai ales că e ofertă de cuplu sau pentru 2 prietene (așa cum am beneficiat eu de o ofertă de Valentines Day și am cumpărat pentru mine și o prietenă), zborul este direct și, dacă e cazul, se mai adaugă costul bagajului de mână și al meselor. Hotelul este situat într-o zonă foarte bună, în mijlocul acțiunii, la câteva minute pe jos de plajă privată, în inima districtului Jumeirah Beach Residence – cunoscut pentru atmosfera vibrantă pe care o oferă. Se mai află și la scurtă distanță de stația de tramvai Jumeirah Beach Residence, oferind acces rapid la atracțiile turistice din oras. De asemenea, are multe facilițăți dedicate tuturor categoriilor de oaspeți: și pentru cei ce au venit la distracție și relaxare, având un spa cu multe tipuri de servicii, dar și baruri sau restaurante. Iar pentru familii, hotelul are zone de joacă, miniclub, cameră de jocuri, servicii de babysitting. Pentru detalii și rezervări, folosiți cu încredere adresa vacante@happytour.ro.

Revin cu celelalte materiale 🙂

In this article


Join the Conversation