fbpx
moscheea alba abu dhabi

Călătorește în Abu Dhabi – restricții și recomandări

2794 0
2794 0

Vești bune vin din Abu Dhabi: a fost actualizată lista verde! Călătorii din țările care se regăsesc acolo nu vor mai sta în carantină după sosirea în capitala Emiratelor Arabe Unite! Așa că v-am pregătit un articol cu recomandări pentru orașul ce merită merită vizitat măcar o dată în viață. Am adăugat și lista restricțiilor, pentru a fi pregătiți de o vacanță liniștită!

Abu Dhabi a avut regim cu totul special: o strictețe sporită și aplicarea întocmai a măsurilor de prevenție împotriva Covid-19, ceea ce a dus la rezultate pozitive. Zi de zi, cazurile noi sunt sub o sută și trendul este descendent. Aceasta oferă încredere celor care urmează să călătorească către UAE. Unii abia acum încep să se gândească să își planifice o vacanță. De la începutul lui Septembrie, pentru cetățeni și rezidenți nu a mai fost nevoie de test PCR sau antigen pentru intrarea din alt emirat în Abu Dhabi, iar zilele trecute a fost actualizată și lista țărilor de un cetățeni vaccinați nu vor mai sta în carantină la sosire. Lista o găsiți aici și se referă la țara de destinație, nu la cetățenie.

Restricții de care să ții cont

De reținut că toți cei care vin în Abu Dhabi trebuie să aibă un test PCR făcut cu maxim 48 de ore! De asemenea, vizitatorii trebuie să aibă descărcată aplicația AlHosn, acolo unde vor încărca informațiile despre vaccin. Un test PCR se face pe aeroport, după aterizare, fără costuri. Un alt test PCR se va realiza în a 6-a zi de ședere în Abu Dhabi. Majoritatea hotelurilor vă pot direcționa fie către clinici unde acesta se face la prețuri mici sau chiar gratuit. Pentru turiștii nevaccinați, regula zice așa: test PCR înainte de zbor, un test pe aeroport la sosire, carantină 10 zile, test în ziua a 9-a.

Se menține regula izolării pentru câteva ore, la hotel, până se primește rezultatul testului făcut în aeroport, la sosire. Rezultatul vine pe SMS sau se poate verifica aplicația AlHosn. Sigur că e plin internetul și grupurile de români care au fost prin Emirate și sfătuiesc să nu iei în seamă, însă eu consider că e de bun simț să respecți regulile întocmai. În întreaga țară, masca de protecție este încă obligatorie pe stradă, în locuri publice, în mașină sau spații închise, cu excepții. De reținut: nepurtarea măștii poate duce la o amendă de 3000 Dhs. Sunt locuri exceptate de la purtarea măștii și acestea sunt semnalizate. De asemenea, distanțarea socială a fost redusă la 1m.

Recomandări în Abu Dhabi

E o regulă nescrisă care spune așa: Abu Dhabi e chiar mai frumos decât Dubai! E diferit, e mai elegant, mai prețios chiar, aș zice. Capitala emiratului cu același nume este cel mai important oraș adminstrativ al țării! Aici se află palatul prezințial, deci clar trebuie să fie creme de la creme. Sunt multe obiective de vizitat și multe experiențe pe care să nu le ratați!

Și eu consider Abu Dhabi ca fiind cel mai frumos oraș al țării și ador să îl vizitez! Fapt pentru care îmi este greu să încep lista obiectivelor ce nu trebuiesc ratate, căci toate îmi plac! Hai să încerc..

  1. Louvre Abu Dhabi – franciza celebrului muzeu din Paris, cumpărată și adusă în Abu Dhabi pentru 20 ani, muzeul s-a deschis în 2017 și alternează expoziții permanente și temporare. A fost descris drept cel mai proiect cultural al Franței în afara granițelor ei. Vizita este una foarte plăcută, clădirea este una futuristă, cu arhitectură deosebită și expoziții impresionante.
  2. Ferrari World – în 2016, când am vizitat Emiratele pentru prima dată, prima oprire în Abu Dhabi a fost aici. Parcul tematic de distracții este primul acest gen din lume și primul în Orientul Mijlociu. Atunci mi-am învins toate fricile și m-am dat în Forza Rossa, cel mai rapid rollercoaster din lume, dar și în altele. Fie că veți în cuplu sau cu familia, parcul merită vizitat!
  3. Moscheea Sheikh Zayed – sau Grand Mosque, una dintre cele mai mari și mai impresionante din lume! Este un obiectiv foarte important al țării și al orașului, impresionantă și compleșitoare. Amestecul dintre cultura islamică, alături de alte culturi se vede cel mai bine aici. Accesul este gratuit și recomand vizitarea atât pe timpul zilei, cât și după înserat.
  4. Qasr Al Watan – Palatul Național sau casa prezidențială, acesta se poate vizita și este o mărturie a bogăției emirateze: nu doar în bani, ci în tradiții, istorie și dezvoltare. Amestecul vechiului bine păstrat cu modernul, cel mai bine se vede aici. Dacă sunteți pasionați de cultură, istorie, dezvoltare, merită bifat și acesta!
  5. Emirate Palace – considerat cel mai luxos hotel din lume, atracție turistică în sine și hotspot de fotografii cu skyline-ul orașului! Iar un cappucino servit cu foiță de aur e și acesta o experiență cel puțin interesantă, nu-i așa?
  6. Mangrove National Park – experiența mea aici a fost cu kayak-ul și a fost una foarte plăcută, așa că îmi fac datoria și o recomand mai deoparte!

Care din cele șase recomandări ți se pare cea mai interesantă? Promit să revin și cu alte sugestii de experiențe de neratat în capitala Emiratelor Arabe Unite!

In this article


Join the Conversation