fbpx

Am locuit în cea mai înaltă clădire din lume

1432 0
1432 0

Articolul acesta îmi stă în draft de un an de zile, așteptându-și cuminte rândul. Doar că eu am cam uitat de el și s-a făcut anul. Iar adineauri, dând play la noul sezon din I am Georgina, pe Netflix, mi-am amintit că începusem să vă povestesc cum am locuit în cea mai înaltă clădire din lume.

Martie 2022 a fost momentul în care i-am spus rămas bun Dubaiului și Emiratelor Arabe Unite, după un an și jumătate de locuit acolo, cu bune și cu rele. Și, deși plecarea a fost una forțată de împrejurări – un divorț dureros, venit parcă de nicăieri – am vrut să nu plec cu resentimente, căci locul în sine este unul superb, care merită să fie onorat de amintiri frumoase.

Prima vizită la Dubai am făcut-o în 2016, atunci când am fost invitată într-un presstrip. Am fost uimită de măreția locului și mai ales, de viziunea avută de liderii emiratelor de a construit din nimic ceva grandios. I-am admirat de la prima întâlnire și ceva îmi spunea că voi ajunge să locuiesc acolo. Ceea ce s-a și întâmplat câțiva ani mai târziu. Iar când se apropia data plecării de acolo, am vrut să fie cu fast, ceva ce să îmi amintesc pe viață. Așa că mi-am închiriat timp de o săptămână un apartament în Burj Khalifa.

Deși nu era deloc cea mai bună perioadă a mea, deși eram suferindă și cu banii numărați, am zis că fac o excepție și sparg pușculița. Așa că am căutat opțiuni, m-am interesat stânga-dreapta, am negociat și, o săptămână, am fost locatară la etajul 20 a celei mai înalte clădiri din lume.

Eu sunt de părere că în viața, trebuie să Work hard/Play hard. De aceea, am țintit foarte sus, tocmai pentru a-mi reaminti cine sunt: de unde vin, cât am muncit să ajung unde sunt azi, câte eforturi cumulate, câte suișuri și coborâșuri mi-a oferit viața.

Timp de o săptămână, am avut vedere la fântâni și am urmărit show-ul de nenumărate ori, am adormit cu zumzetul turiștilor și razele de lumină reflectate de clădirile vecine, am coborât din casă direct în Dubai mall, unde mi-am făcut cumpărăturile, am băut cafea sus de tot și m-am automotivat să continui să fac tot ceea ce e cel mai bine pentru mine.

Acesta a fost felul meu de a face ceva pentru mine însămi, de a-mi lua la revedere de la încă o țară care m-a găzduit și de a visa tot mai sus!

In this article


Join the Conversation