hotel life

Da, locuiesc la hotel!

2634 0
2634 0

Am tot postat în social media în ultima vreme de la hotel și în legătură cu noua mea locuință, dacă o pot numi așa, și cum am primit multe întrebări despre motivul mutării la hotel, am zis să scriu despre asta aici, să știm o treabă :). Da, locuiesc la hotel! 

De când am început să lucrez ca ghid, long long time ago, unii dintre principalii turiști pentru care am prestat au fost cei de pe vasele de croazieră, cu preponderență compania cotată drept cea mai mare pe croziere fluviale. Apoi, după 3 ani de muncă ca ghid, am intrat în echipa de operațiuni la sol (land operations) și am fost angajată, iar la sfârșitul anului trecut am primit vestea cea mare: am fost promovată ca Tour Director, cea mai înaltă funcție, după Country Destination Manager. Să vă mai zic că am primit vestea cu lacrimi în ochi și multă emoție, fiind unul dintre lucrurile pe care mi le-am dorit cel mai tare de când am început să lucrez în domeniu?

Ce presupune asta? E simplu: mă ocup de toate operațiunile ce țin de grupurile de turiști care vin în România, înainte sau după croaziera pe Dunăre, care e fie de la Budapesta la București (adică debarcare la Giurgiu), fie de la București (adică Giurgiu) la Budapesta și petrec 9 zile cu oaspeții unei croaziere. Am și două zile de Transilvania cu ei, acolo unde fac și tur de oraș la Brașov și de castele la Bran, Peleș și Cantacuzino. În rest, organizez alte tururi: București, Snagov și Mogoșoaia sau câteodată Constanța și Deltă, mă ocup de transferuri, cazare, mă asigur că totul merge bine, că își primesc camerele la timp, că vin cu toate bagajele de la aeroport și nu sunt (prea multe) situații de lost lugagge, recomand restaurante, tururi private, le dau sfaturi și încerc să fiu cât mai amabilă, cât mai prietenoasă, respectând toate standardele de activitate și conduită, că până la urmă, lucrez pentru o corporație listată la bursă. Iar când e nevoie, merg cu ei și la spital.

tour director

Am constant aproape 200 de oameni cu mine/după mine, iar o dată la 9 zile, numărul lor se dublează. Multe întrebări, multe detalii, multe discuții și multe multe zâmbete din partea mea către ei, căci unul din scopurile activițății mele este să le fac excursia și experiența mai bune. Iar pentru a putea face tot ceea ce e de făcut, compania de croaziere mă cazează pe toate perioada activității mele în hotel, alături de turiști. De la sfârșitul lunii martie și până la începutul lunii noiembrie, cu mici pauze de călătorii și relaxare, sunt cazată la Radisson Blu în București, iar o dată sau de două ori pe săptămână, sunt la Kronwell, în Brașov.

Și da, e o experiență mișto, e fancy să stai la 5 stele, să mănânci la micul dejun care e un adevărat festin în fiecare dimineață, e și mai cool să stai în buricul târgului și să cobori direct pe Calea Victoriei, când ieși din casă. Ajung mult mult mai repede oriunde, chiar și la birou sau la yoga, am acces la sală, piscină și saună oricând vreau eu și sunt multe alte beneficii. Însă de multe nu mai pot profita, că sunt ruptă de oboseală după o zi de muncă de 11-12 ore câteodată, iar mai tot timpul sunt cu trollerul după mine + încă vreo 2-3 genți, cu fel de fel de lucruri. Simt că sunt și mai mult într-o continuă călătorie, dar sigur că nu e totul roz. Dar încerc să văd partea plină a paharului și să fiu recunoascătoare pentru tot ceea ce fac și ceea ce am, iar iubitul meu îmi mai face câte o supriză prin care mă înveselește: mai o vizită, mai un buchet de flori trimis la hotel, precum cel din imagine.

Și da, munca pentru Trip to Romania continuă, mă ocup în continuare și de alte grupuri, și de evenimente, și de workshopuri și mai am și blogul de ținut, cu toate ale sale. Dar norocul meu e clar o echipă minunată pe care mă pot baza. Anyways… dacă aveți drum prin centru, come say Hi! 🙂

In acest articol


Intra in conversatie: