Weekend la Sinaia – Vila Camelia

3301 1
3301 1

Am primit cu drag invitatia lansata de cei de la Vila Camelia, din Sinaia, de a petrece un sfarsit de saptamana la ei.

Cum inca nu conduc, am plecat cu trenul de la Bucuresti, iar de la gara pana la vila am facut exact 7 minute pe jos, caci este situata in centrul orasului.

Un weekend la Sinaia este unul de relaxare, in primul rand, in care pui telefonul pe modul silentios sau chiar il inchizi si te bucuri de liniste, natura, soare si aer proaspat. Iar dupa relaxare, vine momentul plimbarilor si vizitelor, caci odata ajunsi la Sinaia, nu puteti sa nu vizitati castelul Peles si Pelisorul, Manastirea Sinaia sau chiar sa urcati pe munte.

Eu am ales sa vizitez Pelesul, dar de data aceasta ca turist, nu ca ghid insotitor si chiar am optat pentru turul lung, cel care include apartamentele regale si cele ale oaspetilor, salile de baie si salile private de muzica de la etaj. 2 ore am admirat, inca o data, bijuteria Carpatilor, resedinta de vara a primei familii regale romanesti, construita din dorinta regelui Carol. acelasi maestru arhitect care proiecteaza Pelesul este cel care va face si Vila Camelia, asa ca pasiunea mea pentru istorie este inca o data satisfacuta.

Vizita la Peles a durat cam doua ore, plimbarea pe domeniu a fost si mai lunga, iar urmatoarea vizita a fost la Manastirea Sinaia, care da si numele localitatii. Peste 300 de ani de istorie in acest loc, important monument atat cultural cat si spirutual, manastirea este o atractie foarte vizitata de turisti. Tabloul votiv cu intreaga familie Cantacuzino este unul simbolic pentru manastirea, caci era atat de numeroasa incat au necesitat doi pereti pentru a-i infatisa pe toti.

Inspre cota nu am urcat, insa e dragut sa vezi cum turisti de toate varstele, romani sau straini, sunt echipati de plimbare,

Despre gazda mea din weekend, Vila Camelia, va mai spun ca are 20 de camere, o atmosfera primitoare, ca de poveste de sec 19 si multa intimitate, data de lemnul folosit la decorl interior, in stil german. Vila a fost construita in 1884.

Fiecare camera e decorata diferit, cu bai proprii si toate facilitatile unei unitati de cazare, iar scartaitul podelelor e inca o nota de autenticitate. Iar dincolo de constructie si decor, cel mai mult mi-a placut amabilitatea personalului si mancarea de la micul dejun: totul este pregatit la ei in bucatarie, cu alimente naturale si proaspete.

Cum vi s-ar parea un premiu constand intr-un weekend la Sinaia, la Vila Camelia, cazare cu mic dejun? Puteti castiga acest premiu daca va inscrieti pe Facebook.

In acest articol