Azi sunt ghidul tau in Bucuresti (Video)

1085 1
1085 1

Multi dintre prietenii mei si multi dintre prietenii virtuali mi-au spus ca si-ar dori sa le fac un tur de Bucuresti, si-ar dori sa le fiu ghid si sa ma asculte vorbind, sa ma vada facandu-mi meseria 🙂 asa ca pentru azi m-am gandit sa va fiu „ghid virtual” si sa va dau cateva sugestii despre cum arata un tur real alaturi de mine.

Iar daca vine vorba de tur de Bucuresti, nu pot uita de proiectul #EnjoyBucharest, parte a evenimentului Romanian Digital Travel, in cadrul caruia 30 de bloggeri straini vor fi invitati sa descopere Bucurestiul prin diferite tururi, vizite si activitati. Nu uitati nici de reducerea de care puteti beneficia daca folositi codul meu promotional.

Dar sa ne intoarcem la Bucuresti, orasul care mie imi place mult si nu doar mie, turistii mei sunt foarte incantati dupa ce il descopera.

Un tur alaturi de mine cuprinde neaparat Palatul Parlamentului, cu vizita interioara. Sunt multe de spus despre a doua cea mai mare cladire administrativa din lume – cum a fost construita, cate etja are, povesti despre constructia efectiva, zvonuri, banuieli, despre muncitori sau decor.

Calea Victoriei, Centrul Istorie, restaurantele, cafenelele, pub-urile, dar si casele si povestile lor nu trebuie ratate.

Palatele Bucurestiului antebelic, dragoste – gelozii – invidii – uneltiri – politica si multe altele astepta sa fie descoperite. Nu-i asa ca vreti sa le aflati pe toate?

Oare ce au in comun Palatul CEC-ului si Ateneul? Stilul arhitectural si arhitectul principal, evident, francezul Galleron.

Un tur alaturi de mine tine aproximativ 4 ore; incepe, de obicei de la Palatul Parlamentului si se termina fie la Ateneu, fie la Muzeul Satului, avand vizite interioare la toate cele 3 obiective, poate fi waliking tour sau cu masina si depinde de disponibilitatea turistului. Poate fi chiar si un tur de seara, in care, pe langa partea culturala, va pot introduce si in viata de noapte a capitalei. Si, cum altfel, ne distram si in cluburi 🙂

Pentru mai multe informatii si detalii, va stau la dispozitie sau le puteti gasi aici.

Acum va invit sa dati click si sa vedeti videoul, sper sa va placa!

In acest articol


Intra in conversatie:

  • Adriana

    Raluca, esti minunata! Activitatea ta ma inspira foarte mult, si parca m-a convins sa renunt la jobul meu plictisitor si stresant si sa pornesc pe acelasi drum. Spune-mi te rog, unde ai facut cursul de ghid national? Sau ce sfaturi ai putea sa imi dai pentru a deveni ghid turistic?