fbpx

Petra by night – prima experiență la minunea lumii

2523 0
2523 0

Atunci când mi-am plănuit călătoria în Iordania, am primit câteva sfaturi, iar printre ele s-a aflat și acela de a vizita Petra întâi pe timp de noapte și abia apoi pe timp de zi. După ce am ajuns acolo și am avut parte de o experiență absolut incredibilă, și eu vă recomand, la rândul meu, să urmați această succesiune: Petra by night și apoi Petra by day.

Una dintre minunile lumii moderne e Petra sau orașul misterelor, cioplit în stâncă de nabateeni și apoi cucerit de romani, creștini și beduini, un loc cu totul fascinant. Pe de o parte natura, pe de alta cultura și obiceiurile nabateenilor, dar și urme ale celorlalte popoare care s-au perindat pe acolo au lăsat în urmă un loc ireal de frumos, cu multă încărcătura spirituală, un loc misterios, uimitor.

Prima experiență a mea la Petra a fost show-ul făcut pe timp de noapte, când mare parte din situl arheologic, de la intrarea în parc și până în piața Tezoreriei este luminat cu aproape 2000 de lumânări, ghidând pașii vizitatorilor prin noapte. În fiecare seara de luni, miercuri și vineri se organizează show-ul, iar odată ce vizitatorii ajung în fața Trezoreriei, aceștia sunt invitați să se aseze pe jos, printre lumânări, iar mai apoi un beduin începe să cânte la flaut. Abia i se distinge silueta, însă sunetele pe care le scoate învăluie locul într-o atmosferă magică. Mai târziu este spusă povestea locului de către un localnic, iar oaspeții sunt invitați să își pună o dorință.

IMG_6312

Multitudinea de sentimente ce m-au încercat, de la admirație, uimire, bucurie, satisfacție de a fi acolo, liniștea oferită de întuneric și căldura pe care mi-o transmiteau luminițele pline de gingășie m-au făcut să mă simt mai mult decât norocoasă că am putut să ajung acolo. Parcă gândurile mi s-au oprit, n-am mai avut decât momentul prezent în care să mă las mângâiată de sunetele line și frumusețea incomparabilă din jurul meu.

Această experiență e de trăit o dată în viață, de admirat întreg locul pe timp de noapte. Dacă ajungeți la Petra, vă recomand să vă luați bilete și pentru Petra by night. Acestea costa 17 JOD și se pot achiziționa doar alături de bilet de zi. Mai multe informații găsiți aici.

In this article


Join the Conversation