fbpx

In vizita la Castelul Heidelberg

3293 0
3293 0

Heidelberg este inca un oras din Germania in care am ajuns si care m-a incantat. Ca orice femei, sunt sensibila la tot ce inseamna castele, perioada romantica, povesti de iubire si batalii. O vizita la Castelul Heidelberg ti le ofera pe toate.

E mult spus castel, caci ceea ce se viziteaza sunt ruinele unuia dintre cele mai cunoscute repere istorice, politice, culturale si religioase ale Germaniei. Si este de-a dreptul un paradox cum niste ruine pot reflecta atata putere si eleganta.

Castelul a fost construit ca fortareata cu diferite turnuri, cazemate si santuri de protectie, intre secolele XIII si XVI si a fost un simbol al puterii feudale a principilor palatini. Sunt multe povesti de dragoste sau de rivalitate de-a lungul istoriei, aici, la Heidelberg si toate pot fi aflate intr-un tur ghidat special, numit Viata la curte.

ralucalatoreste Heidelberg

Castelul este un simbol al perioadei romantice germane, dar si un important centru al Iluminismului si a reformei religioase. Orasul Heidelberg are una dintre cele mai vechi universitati din lume, un centru vechi de stil baroc si un muzeu al farmaciei foarte interesant. Numarul mare de turisti care il viziteaza anual – aproape 3 milioane – confirma unicitatea si splendoarea locului. Mark Twain insusi a vizitat si el castel si se presupune ca raul Neckar, ce traverseaza Heildelberg, a fost inspiratie pentru Huckelberry Finn.

Va recomand sa treceti pe aici! Si va mai dau un pont: tot la castel se afla si cel mai mare butoi de vin din lume!

Calatorie placuta!

In this article


Join the Conversation