fbpx

Hai cu mine in Cappadocia de 1 mai!

5931 2
5931 2

Lista destinatiilor in care vreau sa ajung se schimba de la un an la altul, ba apar trenduri noi, ba gasesc povesti ale unor locuri ce ma captiveaza si nasc in mine dorinta de a explora si de a le cunoaste mai indeaproape. De cativa ani deja, in sufletul meu s-a cuibarit ideea unei experiente in Cappadocia, insa pana la inceputul lui 2017, nu am fost intru totul hotarata. Iar apoi a venit propunerea Explore Travel de a face un grup si a merge, ca blogger, in tinutul fascinant creat de om si natura si de a zbura cu balonul deasupra faimoaselor formatiuni geologice, in vacanta de 1 mai. 

Cappadocia este descrisa de catre Lonely Planet foarte simplu, “like landing on another planet” sau se mai regaseste des comparatia cu suprafata Lunii, prin prisma reliefului straniu. Labirinturi subterane, fortarete, orase construite sub pamant, biserici si capele construite in roca vulcanica sunt doar cateva dintre atractiile acestei regiuni. Cappadocia se afla la est de marele Lac Sarat anatolian, iar prin trecutul si prezentul sau, prin istoria si civilizatia si mai ales prin turnurile crenelate ale hornurilor sale de poveste, aceasta atrage ca un magnet calatori, artisti, gurmanzi, pasionaţi de arheologie, istorici, aventurieri si nu numai.

Privind imaginile Cappadociei, inima imi incepe sa pompeze, simturile o iau razna, intr-o dorinta nestavilita de a porni intr-acolo. Asadar, va invit sa exploram impreuna un loc ireal, aproape nepamantean, un loc cu adevarat binecuvantat de natura: “Katpatuka, taramul Frumosilor Cai”!

ralu calatoreste cappadocia 2

EXPLORE CAPPADOCIA – alaturi de mine si Explore Travel

 

Perioada: 28.04 – 01.05.2017

600 euro/persoana

ZIUA 1: 28.04.2017 BUCURESTI – KAYSERI 

Plecam din Bucuresti la ora 05:55 cu compania aeriana Turkish Airlines, iar la ora 07:15 aterizam pe aeroportul din Istanbul pentru o scurta escala. La ora 09:00 pornim spre Kayseri, unde vom ajunge la 10:30. La aeroport ne vom intalni cu ghidul local, iar de aici vom fi un transferati la Valea Soganli, unde avem o plimbare de 3 km printre numeroasele morminte bizantine sapate in roca. Tot aici vom avea pranzul, apoi continuam cu o vizită a baii romane din Sobesos ce isi are originea in secolul al V- lea, impreuna cu numeroase morminte și mozaicuri din perioada bizantină. Vedem Taskinpasa Medresesi (scoala teologica otomana) si Mustafapasa – un vechi oras grecesc numit Sinasos ce merita vizitat pentru arhitectura otomana si greaca. Dupa termina turului, vom fi transferati la hotel.

Cazare în Holiday Cave Hotel sau similar. Mese incluse: pranzul.

ZIUA 2: 29.04.2017 CAPPADOCIA 

Dupa micul dejun, pornim intr-un tur de explorare a unora dintre cele mai importante obiective din Cappadocia. Incepem cu vizitarea Vaii Devrent, unde numeroasele sculpturi naturale de mari dimensiuni si forme stranii confera acestui spatiu un aspect neobisnuit, asemanator reliefului lunar. Urmeaza Pasabaglari (conuri modelate in tuf vulcanic), Avanos – un oras unde vom participa la o demonstratie de modelat in lut dupa o tehnica practicata in imperiul hitit. Mestesugul olaritului este ridicat la rang de arta in aceasta regiune, iar in centrul oraslui tronează o statuie dedicată meșterilor olari. Olariile sunt afaceri de familie, iar multi dintre localnici sunt bucurosi sa ii lase pe vizitatori sa incerce roata olarului si sa le povesteasca intreaga istorie a obiectelor oferite spre vanzare. Ceramica de aici este un suvenir minunat si este disponibila la preturi foarte variate.

Ne oprim pentru pranz la un restaurant local, dupa care continuam cu vechea cetate din Uchisar – cel mai inalt punct din Cappadocia, un loc foarte bun pentru a urmari apusul. Vizitam si Esentepe pentru o vedere panoramica asupra vaii Goreme, apoi Muzeul in aer liber Goreme. Acesta se afla pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO si este format dintr-o adunare de biserici si manastiri bizantine sapate in stanca.

Cazare in Holiday Cave Hotel sau similar. Mese incluse: mic dejun si pranz.

ZIUA 3: 30.04.2017 CAPPADOCIA 

Incepem aceasta zi memorabila dimineata devreme. Intalnire in holul receptiei la ora 4:30 – 05:00 pentru plecare spre locul de decolare a baloanelor cu aer cald. Aici ne așteapta timp de o ora un zbor deasupra Cappadociei, iar la final va exista o ceremonie de premiere cu sampanie, iar toata lumea va primi un certificat ce va atesta participarea la acest zbor. Dupa ceremonie, ne intoarcem la hotel pentru micul dejun.

Incepem turul acestei zile cu orasul subteran Kaymakli, cel mai mare ca suprafata din Cappadocia, pentru a vedea cum traiau oamenii in acest oras care avea 8 niveluri subterane, insa doar 4 sunt deschise publicului. Vedem aici camerele de bucatarie, de depozitare a alimentelor, chiar si camerele in care se facea vin, unele inca folosite de locuitorii din zona drept pivnite, avand acces la ele direct din curte.

Continuam vizita cu Narli Gol (lac format intr-un crater vulcanic), Canionul Ihlara pe care il vom parcurge printr-o drumetie lejera de 4 km, satul Belisirma ce inca pastrează modul de viata si atmosfera unui sat traditional. In acest sat vom lua pranzul, apoi continuam cu Selime, un sit monastic antic si un excelent punct de belvedere asupra vaii Ihlara. Dupa tur vom avea un transfer inapoi la hotel.

Cazare in Holiday Cave Hotel sau similar. Mese incluse: mic dejun si pranz.

ZIUA 4: 01.05.2017 KAYSERI – BUCURESTI 

Mese incluse: mic dejun.

Veti avea dimineata libera pentru ultimele cumparaturi si vizite, apoi la ora 12:30 vom fi transferati la aeroportul Kayseri pentru zborul spre casa. La ora 15:05 este programat zborul cu Turkish Airlines catre Istanbul, unde vom ajunge la 16:45 pentru escala. La 18:50 pornim spre Bucuresti, unde vom ateriza la ora 20:10.

Tariful standard este 600 euro/persoana/loc in camera dubla

TARIFUL INCLUDE:

➢ Bilete de avion cu Turkish Airlines pe ruta Bucuresti – Kayseri si retur ➢ Toate taxele de aeroport
➢ 3 nopti de cazare cu mic dejun la Holiday Cave Hotel sau similar
➢ 3 pranzuri

➢ Transferuri aeroport – hotel – aeroport
➢ Transferuri si vizite conform programului cu ghizi locali vorbitori de limba engleza

➢ Toate taxele de intrare la obiectivele mentionate in itinerariu
➢ Zbor balon cu aer cald (+/- 60 minute)
➢ Toate taxele locale

➢ TVA

TARIFUL NU INCLUDE:

➢ Alte mese in afara celor mentionate in program
➢ Bauturi in timpul meselor
➢ Asigurarea medicala obligatorie si asigurarea storno a calatoriei opționala

➢ Bacsisul pentru ghizi si sofer

ORAR DE ZBOR TURKISH AIRLINES

28.04.2017: Bucuresti – Istanbul 05:55 – 07:15

28.04.2017: Istanbul – Kayseri 09:00 – 10:30

01.05.2017: Kayseri – Istanbul 15:05 – 16:45

01.05.2017: Istanbul – Bucuresti 18:50 – 20:10

PENTRU INSCRIERI SI DETALII DESPRE MODALITATI DE PLATA SI ORICE INTREBARI, VA STAU LA DISPOZITIE PE ralumur@gmail.com

Observații:

* Documentele necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii. Asigurarea medicala nu este obligatorie dar este recomandata. Informatii suplimentare: www.politiadefrontiera.ro.

* In functie de anumite situatii speciale, programul poate fi modificat de conducatorul de grup, fara insa a aduce prejudicii structurii de baza a programului.

* Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să paraseasca teritoriul propriu.

* MINORII trebuie sa indeplineasca conditii speciale pentru a calatori in strainatate. Conform Legii nr. 248/20.07.2005, minorii insotiti de ambii parinti trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii ca si acestia pentru a calatori in strainatate. In cazul in care unul dintre parinti poarta alt nume decat minorul, este necesara prezentarea certificatului de nastere a minorului *** Minorii insotiti doar de unul dintre psrinți trebuie sa prezinte la frontiera romana declaratie notariala de acord a parintelul care NU calatoreste. In cazul parintilor divortati sau decedati, se prezinta hotararea judecatoreasca definitiva prin care minorul este incredintat parintelui impreuna cu care calatoreste, sau dupa caz certificatul de deces *** Minorii incredintati unor adulti, altii decat parintii sau ocrotitorii legali, trebuie sa fie in posesia declaratiilor notariale ale ambilor parinti, iar adultul imputernicit trebuie sa prezinte certificat de cazier judiciar. Informatii suplimentare: www.politiadefrontiera.ro.

* Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita oficial de Ministerul Turismului local. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

PHOTO CREDIT: Fotografii facute de Dragos Asaftei in proiectul #DescoperaCappadocia alaturi de TravelSelfie.ro

 

In this article


Join the Conversation