fbpx

Cuba: călătoria dinaintea călătoriei

2351 0
2351 0

Nu mai știu câți ani se fac de când îmi doresc să fac planul de mers în Cuba, dar știu că de 3 ani tot încerc să mă sincronizez cu astrele pentru o vacanță acolo. De mulți ani îl cunosc pe Harvis Cuni Padron, cel mai talentat trompetist, dar și cel mai român cubanez. Harvis este foarte mândru de țara lui natală și de aceea și-a făcut un site cu informații utile, sfaturi, curiozități, recomandări despre toate locurile insulei, dar dacă aveți nevoie de un consultant, tot Harvis își va face timp să vă îndrume în crearea planului perfect pentru vacanța ideală. Se și numește Cuba Vacanța și alături de dragul meu prieten, am trecut la planificarea călătoriei mele de Revelion și zi de naștere. 

Am făcut și refăcut planul pentru sfârșitul anului, ba am vrut să merg în Brazilia, ba m-am succit pentru Brazilia și Argentina, ba m-am reîntors la ideea vacanței în Cuba. Așa că m-am consultat cu cele care îmi vor ține companie și vor călători alături de mine și am decis: Cuba e destinația! This is the one!

Am luat biletele de avion de la Frankfurt către Havana, cu escală în Madrid, dar și un alt zbor București – Frankfurt – București, iar astfel am economisit cam 300 de euro. Zborul de la București la Frankfurt și înapoi a fost aproximativ 120 de euro, iar Frankfurt – Havana și retur a fost 700. Dacă aș fi ales București – Havana și retur, ar fi trecut de 1200 de euro. Deci am început cu dreptul! Plec înainte de Revelion și stau două săptămâni la mare și la soare. 🙂

Recent m-am văzut cu Harvis să facem planul de acțiune, mi-a recomandat cele mai mișto locuri, mi-a explicat cu drag și calm fiecare oraș în parte, fiecare loc ce nu trebuie ratat, fiecare experiență de bifat în minunata insulă și m-a ghidat, de la distanță, dintr-o cafenea din centrul Bucureștiului, prin locurile din Cuba pe care trebuie să le văd.

A fost o întâlnire simplă, cu iz de vacanță, cu dialog în română și spaniolă (în același timp), deși Harvis vorbește românește impecabil și care mi-a dat emoții și mi-a transmis dorința ca timpul să treacă mai repede, încât să mă îmbarc în avion către ținut cubanez. Harvis are un talent de a-și descrie țara de te face s-o adori pur și simplu, chiar dinainte de a o cunoaște. Și eu deja sunt mai mult decât nerăbdătoare!

În cele două săptămâni pe care le voi petrece acolo, voi ajunge în Varadero și mă voi relaxa la plajă câteva zile, întâmpinând 2019 cu un cocktail în mână, picioarele în nisip și gânduri bune pentru ceea ce urmează. Apoi, de acolo vom merge către Santa Clara și Trinidad, Playa Ancon și Cienfuegos. Pentru fiecare în parte, am primit indicații detaliate și trebuie acum să mă țin de program. 🙂

Apoi îi va veni vremea Havanei, unde îmi voi serva ziua de naștere și unde voi zăbovi vreme de câteva zile, încât să îi aflu toate secretele și să și îi descopăr toate colțișoarele. Și după ce trec oficial în ultimele 12 luni de vârstă ce începe cu 2, vom merge la plantațiile de tutun din Pinar de Rio. Ahhh, abia aștept! Iar partea finală, cireașa de pe tort, va fi Maria la Gorda.

Minunat plan, nu-i așa? Dacă aveți completări/sugestii/recomandări, le primesc cu drag! Dacă vreți voi ajutor de la Harvis, cubavacanta.ro!

Sursă foto: https://www.ndtv.com/world-news/cuba-constitution-reforms-in-big-break-from-communist-past-cuba-may-recognise-private-property-1887509

In this article


Join the Conversation