59FAD736-977F-4FC9-AC6D-5FBC9E987AB4

Santorini: am găsit super cazări

985 0
985 0

Am o predilecție pentru hotelurile pe care le aleg în vacanțele mele și le aleg pe sprânceană de fiecare dată. Caut, întorc booking în sus și în jos, citesc reviews și fac totul pentru a fi sigură că va fi o alegere cât mai bună. Și, de cele mai multe ori, sunt foarte fericită când ajung la locații și văd care e rezultatul căutărilor îndelungate. Pentru Santorini, căutarea s-a făcut în doi și realitatea la fața locului a fost wow.

Am vrut să vedem mai mult, să avem diversitate, să nu fim limitați la o singură opțiune, ci să putem compara. Am ales două orășele, din două zone diferite ale insulei, unul lângă mare, altul sus, pe munte, cu vedere spectaculoasă. 

Prima cazare a fost în Kamari, la Santorini Kastelli Resort, iar a doua, la Thea Apartmnets, în Imerovigli. Și ambele ne-au depășit așteptările și ne-am făcut vacanța și mai bună. Ambele cu mult bun gust, vopsite în alb imaculat, cu flori, curățenie și multă atenție pentru design interior. Mi-au bucurat ochii detaliile micuțe și îmbinarea lucrurilor simple, a culorilor pale și adaptare la modern. 

A6152DF8-3E40-4D75-8EEC-2B33B4DD738A

Însă cel mai mult m-am uitat la felul în care au ales, atât cei de la Kastelli, cât și cei de la Thea, să își arate ospitalitatea și atenția către client, să îl facă să se simtă cu adevărat special, să îi acorde statul de oaspete până la cele mai fine detalii. 

La Kastelli, în ziua următoare sosirii, ne-au invitat la un tur al hotelului, ne-au spus povestea locului, ne-au prezentat fiecare piscină (aveau 3 piscine, cât să fie loc suficient pe sezlonguri, dar mai ales spațiu și intimitate pentru toți oaspeții), dar și zonele comune. A durat 10 minute, însă a contat că cineva ne-a arătat întreaga proprietate, ne-a recomandat câteva restaurante, ne-a explicat cum să ajungem în diferite locuri. Cel mai mult mi-a plăcut cum au folosit două încăperi conectate între ele pentru a organiza o bibliotecă, ale cărei încăperi aveau picturi ale artiștilor locali; acolo aveau o regulă: iei o carte, pui alta la loc. În plus, era singura parte a hotelului deschisă non-stop, pe lângă recepție. 

937DAC22-9069-4B79-9FCE-FE6D2CAEBD4E F8ABE8C9-5592-489E-9E68-B83CDA08552F

Al doilea loc de cazare a fost Thea Apartments în Imerovigli, după ce l-am văzut în social media în pozele cuiva și ne-a plăcut foarte foarte mult. Am făcut rezervarea pe Whatsapp, am întrebat tot ce ne interesa, iar când am ajuns acolo, am fost dați pe spatele complet. Wow! Ce privește! Ce loc frumos! Cât de elegant! 

Apartamentele sunt 6 la număr, ca un mic hotel boutique, pe 3 nivele, cu o piscină principală și câteva mai micuțe, private sau pentru toți oaspeții. Afacere de familie de 3 generații, care își răsfață clienții prin gesturi mici, dar cu însemnătate foarte mare. Să vă dau câteva exemple: în dimineața zilei de check-in am primit mesaj pe telefon: “your room is ready, you are welcome to come at any moment!” și era abia 09:00. Apoi, în fiecare seară, am primit câteva bucățele de baclava și câte un pahar de vin din partea casei, iar ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că, din lipsă de spațiu pentru mic dejun, s-au văzut nevoiți să improvizeze. Și ce se pretează mai bine decât un mic dejun privat servit în cameră sau pe balcon, mai ales când ai doar cupluri sau familii? Creezi o experiență de neuitat, un moment de bonding, oferind (și luând bani, evident!) un serviciu în plus. 

A330E4BC-C72E-4A6A-AF06-65C1F3B55B56

Well done, Santorini! 

In acest articol


Intra in conversatie: