2554A166-1031-4040-BB05-0BA37C7FF8A9

Pantofi cu povești și fapte bune

2086 0
2086 0

Fiecare călătorie are sesiunea ei de shopping, mai simbolic sau mai complex și aproape fiecare piesă de vestimentație din garderoba mea restrânsă are, la rândul ei, o poveste care o leagă de unul sau mai multe locuri. De unde am luat-o, pe unde am purtat-o, cum m-am simțit atunci și acolo. Și aproape toate sunt cu emoții și bună dispoziție. Iar la fel se întâmplă și cu pantofii pe care îi am.

Dar în mod special am o pereche de ghete până la gleznă pe care le-am cumpărat acum aproximativ un an, atunci când am vizitat Portugalia alături de mama și prietena mea cea mai bună, într-o zi în care am încercat să vizităm Porto, însă ne-am pierdut prin magazine. Ce îmi amintesc din acea zi? Râsete, veselie, jocul efectiv în care ne angrenaserăm probând haine, pantofi, căutând cele mai bune reduceri și distrându-ne într-un mod atât de simplu. Era Black Friday și am profitat de ocazie, iar printre mai multe decizii, a fost si pereche de ghete pe care le-am și încălțat în restul zilelelor ce îmi mai rămăseseră acolo.

De un an încoace, ghetele m-au purtat în câteva țări, începând cu Portugalia și apoi continuând cu Elveția, Brazilia, Maroc – și mai ales, deșertul Sahara, New York și Italia. Din fiecare loc am câte o mica amintire, câte un fior dulce pe care îl simt când încalț ghetele dimineața. Fiecare părticică de amintire mă bucură și tocmai de aceea, iubesc povestea ghetelor mele. Și sunt convinsă că povestea și bucuria, în esență, de a avea sau de a purta o anumită pereche de pantofi sunt motive în plus atunci când facem o alegere.

Iar tocmai prin prisma poveștii și bucuriei, am răspuns afirmtiv invitației de a mă alătura și eu campaniei The Otter Shoes, “Pass them on”, a brandului național Otter, care își propune să convingă clienții să doneze încălțăminte în stare bună, pe care aceștia nu le mai poartă, către Crucea Roșie. Un altfel de mod de a da mai departe bucuria, de a duce povestea către alții sau de a crea o nouă poveste.

Dorința pe care Otter o are prin acest demers este de a-și educa și încuraja publicul să se pună în pantofii celorlalți sau, mai bine zis, să îi pună pe alții în pantofii lor, astfel făcând ordine în gânduri, în amintiri și în dulapuri și de-a da un folos perechilor de încălțăminte pe care nu le mai folosesc, care să fie în stare bună și care să constituie o bucurie pentru cei ce au nevoie.

master the otter shoes_Layout

Mecanismul e simplu: la achiziționarea unei perechi de încălțăminte de pe otter.ro, clientul are posibilitatea de a selecta opțiunea de donare. La livrarea comenzii, clientul va avea coletul cu donația pregătită și o va transmite curierului Otter. Mai mult, posibilitatea de a dona este accesibilă oricui, iar cheltuielile sunt suportate de Otter. Donația are 3 pași simpli: se face un cont pe www.otter.ro, se solicită curierul pentru donație, care acesta va veni pentru a ridica coletul. Iar toți cei care participă la campanie au și o surpriză din partea Otter.

Toate donațiile au ca beneficiar Crucea Roșie România, iar de igienizarea donațiilor se ocupă Total Wash, pentru ca toate perechiile de pantofi să ajungă în stare perfectă și să poată fi purtate fără riscuri. Și aș vrea să știți că după mai bine de 2 luni de când a început campania, sunt mai mult de 1400 de donatori și peste 2500 de perechi de încălțăminte donate, ceea ce e o bucurie în sine atât pentru Otter, cât și pentru beneficiarul Crucea Roșie.

Voi pregăti și eu câteva perechi pentru a le dona și sper ca cei la care vor ajunge să se bucure de ele și să le poarte cu drag și să înceapă o poveste cât mai frumoasă.

In acest articol


Intra in conversatie: