Azi plec singură în Polonia

2685 0
2685 0

Și sunt foarte mândră ca am făcut acest pas: să merg singură într-o minivacanță. Voi fi în Varșovia și Cracovia până duminică seara și voi descoperi de una singură ce are această țară atât de lăudată să îmi arate. 

Cineva îmi spunea, mai în glumă, mai în serios, că a călători singură e primul semn de nebunie. Nu știu dacă e sau nu așa, aș înclina să spun că nu, ci primul pas sper o auto-cunoaștere mai profundă. Dar la urma urmei, asta am simțit să fac și mai ales, am simțit că acum e momentul.

Profesional vorbind, sunt într-o periaodă foarte plină, foarte stresantă, cu multe ore de muncă, multe grupuri, multe evenimente și tot mai mult stres. Așa că o pauză e mai mult decât binevenită, câteva zile de respiro. Personal și profesional, 2018 a fost până acum un an prea plin – prea multe lucruri s-au întâmplat, prea multe suișuri și coborâșuri, prea multe provocări, prea multe. Deci da, am nevoie de puțină pauză.

Vreau să mă plimb, vreau să vizitez în ritmul meu, vreau să tac (da, da, tocmai eu vreau asta! :)) ), vreau să îmi fac singură programul și să nu fiu nevoită să îl respect, ba chiar să mă abat când vreau eu. Vreau să fac shopping în ritmul meu, vreau să petrec timp exact așa cum simt, în oricare moment.

Va fi o provocare, fără îndoială! E prima oară, chiar prima oară când fac asta exact așa: să merg într-un citybreak singură. Sigur că am mai plecat înainte doar eu – am plecat la 22 de ani în State, multe prea visătoare și ce a urmat a fost wow, apoi la 23 cu Erasmus în Valencia, însă să plec într-o vacanță, fie ea și de 4-5 zile, n-am mai făcut. Doar în Vegas câteva ore 🙂 de data aceasta, nu mi-am mai sunat prietenii, nu am mai făcut aproape niciun plan.

Așa că urmează câteva zile de stat mult eu cu mine, de vizitat fără program, de descoperit două orașe după cum am dispoziție. Urmează 2 zile și jumătate de stat în Varșovia, apoi 2 zile în Cracovia. Iar una dintre cele pe care le voi petrece în cel de-al doilea oraș polonez îi este dedicată în totalitate personalității lui Karol Woytila, cel care a fost Papa Ioan Paul al II-lea. Mi-am cumpărat un tur de 8 ore prin locurile unde s-a născut, a copilărit, a crescut și s-a format unul dintre cei mai importanți lideri ai secolului trecut. Abia aștept!

Am emoții și sunt nerăbdătoare pentru zilele ce urmează! Dacă aveți recomandări, sunt binevenite!

In acest articol


Intra in conversatie: