Unde călătorim primăvara?

3760 0
3760 0

A venit, cel puțin calendaristic, primăvara! Mie îmi place primăvara mai ales prin prisma temperaturii optime de vizitat obiective turistice sau a savurării unei cafele pe o terasa a centrului orașului pe care îl explorezi. Îmi place când nu e nici cald, nici frig și, mai ales, când e puțin soare, cât să contribuie la buna dispoziție pe care o am parca mai intensă atunci când sunt pe meleaguri de vacanță. Am 4 recomandări de primăvară pentru voi și sper să vă placă:

  1. Cinque Terre – cele 5 ținuturi rupte din povești își primesc oaspeții mai cu drag de cum dă primăvara, mai ales că atunci apar și razele de soare. Un sfârșit de săptămână în zonă, optând pentru cazare chiar într-una din cele 5 localități sau în La Spezia. Atunci când am fost acolo, în 2016, am zburat la Milano și de acolo am închiriat mașină, având cazare în La Spezia. Dacă alegeți să închiriați mașină, condusul pe coastă și dintr-un sat într-altul este spectaculos! Se poate opta și pentru tren, având conexiuni foarte bune. De asemenea, se mai poate zbura și la Pisa și de acolo să înceapă călătoria către Cinque Terre.
  2. Gibraltar – una din cele mai interesante amestecuri de lumi, așa cum îmi place mie să descriu zona din sudul Spaniei care se află, totuși, în Marea Britanie: de pe-o parte vreme bună, soare, caracteristici exotice, dar și rigoare britanică, engleză cu accent regal și prețuri ridicate. În plus, natură generoasă, peisaje superbe din vârf de Rock of Gibraltar, multe maimuțici și unul dintre cele mai interesante aeroporturi din Europa. Pe toate le găsiți aici! Vă recomand să zburați în Malaga și de acolo să închiriați o mașină, pe care s-o lăsați în parcare în Spania, înainte să traversați pe jos granița.
  3. Marrakech – am fost acolo de Revelion, în cea mai recentă vizită a mea și m-aș mai întoarce de 1000 de ori. Marrakech e un amalgam de influențe, culturi, culori, emoții, mirosuri și artă. Se mănâncă bine, e vreme frumoasă, chiar mai caldă decât în restul Europei, iar cluburile, terasele, restaurantele din partea nouă a orașului sunt, și ele, o atracție în plus pe lângă zone veche. Eu am zburat prin Milano, cu Ryanair, cu oprire peste noapte în Bergamo. Puțin sacrificiu, pentru preț mai accesibil.
  4. Viena – una dintre preferate mele, poate cel mai romantic oraș și destinația de care sunt iremediabil îndrăgostită! Artă, schtrudel, vals, arhitectură și soare blând… deja mă uit după bilet de avion! 🙂 Am fost la Viena de multe ori, e destinație de shopping pentru mine, dar și de muzee, însă tot n-am ajuns să bifez tot ceea ce îmi doresc. Primăvara aceasta poate fi o ocazie foarte bună!
  5. Lisabona – am scris pe larg de Lisabona deja, dar aș mai scrie over and over again. Lumina, vibe-ul, mâncarea, oamenii, vinul, muzeele, câte și mai câte. Totul îmi place și sper să mă întorc acolo cât mai curând!

Care dintre recomandările mele vă surâde? Unde v-ar plăcea să ajungeți în această primăvară?

In acest articol


Intra in conversatie: