Hai cu mine la New York!

6535 0
6535 0

Ahhh… dacă ați știi de când îmi doresc să scriu această postare și să pot lansa, în sfârșit, excursia #haicumine la New York! Sunt extraordinar de fericită! Nu lungesc prea mult vorba… oferta o găsiți mai jos și sper să vă convingă să veniți cu mine! 

HAI CU MINE LA NEW YORK

Perioada călătoriei: 6 iunie – 12 iunie 2018

Epicentrul artelor, capitala shoppingului și a restaurantelor, trendsetterul internațional, New York-ul, simbolul visului american, este o destinație care le are pe toate și va impresiona pe oricine ajunge în orașul care nu doarme niciodată. Aici veți găsi un muzeu dedicat tuturor secolelor, curentelor și formelor de artă, o viață de noapte efervescentă, un restaurant reprezentativ pentru fiecare bucătărie internațională, comori arhitecturale, cafenele și librării cu o atmosferă aparte – un adevărat paradis al exploratorilor urbani. În decursul a 7 zile vom avea ocazia să simțim pe pielea noastră spiritul acestui oraș, pornind chiar din inima lui, Brooklyn. Vom vizita Empire State Building și Statuia Libertății, vom pătrunde în atmosfera din Soho, China Town și Little Italy și vom continua cu Brooklyn Bridge, Freedom Tower/One World Trade Center, Waldorf Astoria Hotel, Rockefeller Center, Lincoln Center și alte simbolurile ale lui Big Apple. În program avem și o zi dedicată vizitării principalelor muzee, precum MOMA, The Guggenheim, Hall of Science sau Natural History Museum și o zi pentru cumpărături într-un outlet unde veți găsi majoritatea brandurilor din Fifth Avenue. Experiența new yorkeză nu este completă fără o plimbare în celebrul Central Park, un musical și o cină la un rooftop bar. Fie că sunteți un împătimit al peisajelor urbane sau nu, New York City este o experiență în sine care trebuie trăită și cu siguranță va fi savurată de oricine, indiferent de vârstă sau preferințe, în orice sezon.

Excursia este organizată de EXPLORE TRAVEL, iar eu voi fi însoțitorul grupului și ghid local în New York 🙂

ZIUA 01 06.06.2018: BUCUREȘTI – NEW YORK

Plecăm din București, de pe aeroportul Otopeni cu KLM la ora 13:55 și aterizăm pe aeroportul din Amsterdam la ora 15:55 pentru o escală de 2 ore. La ora 17:55 decolăm spre New York, unde vom ajunge la ora 19:59. Transfer la hotel și cazare în New York pentru următoarele 6 nopți.

Cazare la hotel Indigo Brooklyn 4* sau similar

ZIUA 02 – 07.06.2018: NEW YORK

Începem descoperirea New York-ului cu un tur Hop on Hop off, cea mai eficientă metodă de a explora întregul oraș. Vom începe cu turul Brooklyn-ului, un oraș în sine, care îmbină într-un mod unic cartiere diverse, clădiri istorice, un val de artă independentă în plină expansiune, restaurante fantastice și o mulțime de repere pe care le veți recunoaște din filmele și serialele preferate. Itinerariul ne duce prin locurile care trebuie văzute: Barclays Center, Atlantic Avenue, Fort Green Park, Brooklyn Public Library, Brooklyn Museum, grădinile botanice și, bineînțeles, Fulton Ferry, care oferă o panoramă incredibilă a Manhattan-ului de la poalele podului Brooklyn.

Continuăm cu al doilea traseu, Downtown tour, care începe din Times Square, unul dintre cele mai cunoscute și fotografiate locuri din New York. Ne îndreptăm către zona de sud a Manhattan-ului, unde vom descoperi o parte din emblemele orașului: Empire State Building, Brooklyn Bridge, Rockefeller Center și Statuia Libertății. Empire State Building este un simbol internațional, atât pentru arhitectura Art Deco cât și pentru faptul că pentru 40 de ani a fost cea mai înaltă clădire din lume. Statuia Libertății este emblema orașului New York, situată strategic cu scopul de a transmite mesajul de bun venit pe pământ american. Zeița Libertas este un cadou oferit Statelor Unite ale Americii din partea Franței, în semn de recunoaștere a prieteniei dintre cele două națiuni și este unul dintre cele mai recunoscute simboluri mondiale ale libertății și democrației. SoHo, Greenwich Village și China Town sunt cartierele perfecte pentru o experiență unică de cumpărături, iar pentru un prânz delicios într-o atmosferă de neegalat vă puteți opri în Little Italy. Un alt loc care nu poate fi ratat este Battery Park care oferă cea mai bună priveliște către Statuia Libertății și punctul de plecare cu feribotul către statuie, pentru a o vizita. În interiorul statuii se află un muzeu unde sunt expuse diferite părți originale și restaurate ale statuii.

După o zi plină vă puteți odihni în turul de noapte al orașului, o oră și jumătate în care puteți admira principalele atracții luminate, un spectacol al nopții pe care orașul îl oferă călătorilor dornici de a simți “the New York vibe”.

Cazare la hotel Indigo Brooklyn 4*sau similar

ZIUA 03 – 08.06.2018: NEW YORK

Continuăm explorarea orașului cu Upper Manhattan, zonă cu un farmec mai clasic față de avantgardismul downtown-ului, dar nu mai puțin spectaculoasă: Columbus Circle, Lincoln Center, Apollo Theatre, Central Park. Tot aici găsim majoritatea muzeelor importante, însă vom avea o zi întregă la dispoziție pentru a le vizita. Un farmec aparte îl are Harlem-ul, care s-a remarcat începând cu anii ’20 pentru mișcarea renascentistă, iar astăzi este un adevărat nucleu etnic și cultural. Deși prima dată ne duce cu gândul la un cartier problematic în care populația afro americană reprezintă aproape 100% din rezidenți, Harlemul surprinde astăzi turiștii cu un aer cochet și liniștit. O altă caracteristică a acestei zone este muzica, și când spunem muzică ne gândim la jazz si concerte live în cafenele și baruri ticsite cu localnici și turiști deopotrivă. Alte puncte de interes pe traseul nostru vor fi: Winter Garden Theatre, Upper West Side, Catedrala Sfântului Ioan, Grant’s Tomb – locul în care este înhumat cel de-al 18-lea președinte al SUA, Ulysses S. Grant și Central Park Zoo. Seara vom vizita Empire State Building, de unde vom putea admira o priveliște impresionantă a orașului pe timp de noapte. Turul de vizitare începe cu impresionantul lobby, recondiționat timp de 18 luni începând cu 2009, deși întreaga clădire a fost construită în doar 13 luni în 1930. Continuăm cu centrul pentru vizitatori și Sustainability Exhibition, unde vom afla detalii despre istoria clădirii, urmând să urcăm la etajul 86, unde se află puntea principală. Puntea de observație înconjoară clădirea și puteți admira o panorama 360 ⁰C a Central Park-ului, a râului Hudson, Brooklyn Bridge, Statuia Libertății și alte puncte de reper al New York-ului.  

Cazare la hotel Indigo Brooklyn 4* sau similar

ZIUA 04 – 09.06.2018: NEW YORK

Astăzi puteți face o excursie opțională de shopping la Woodbury Common Premium Outlets, un complex cu 240 de branduri internaționale și locale, unde veți găsi hainele din Fifth Avenue la prețuri de outlet. Transferul la locație se poate face cu un shuttle care pleacă de la Port Authority Bus Terminal din centrul Manhattan-ului (cost 37$ tur-retur). Seara mergem împreună la Majestic Theatre, unde vom vedea The Phantom of the Opera, o piesă jucată pe toate marile scene ale lumii, dar cu farmecul aparte al unui spectacol de pe Broadway.

Cazare la hotel Indigo Brooklyn 4* sau similar

ZIUA 05 – 10.06.2018: NEW YORK

Această zi este dedicată muzeelor și pornim de dimineața într-un tur cultural în principalele muzee newyorkeze.

Un muzeu de artă de renume internațional și una dintre cele mai importante imagini arhitecturale ale secolului XX, muzeul Guggenheim este, în același timp, un centru cultural vital, o instituție de învățământ și inima unei rețele internaționale de muzee. Fondat pe o colecție de capodopere moderne, muzeul Guggenheim este astăzi o instituție în continuă evoluție, dedicată artei secolului al XX-lea și până astăzi. Clădirea care adăpostește astăzi muzeul a fost proiectată de Frank Lloyd Wright în 1943, căruia i s-a cerut: ”Vreau un templu al spiritului, un monument!”. Clădirea cu forma unui zigurat întors a fost construită abia în 1959, atât din cauza dificultăților legate de planurile complexe ale proiectului, cât și a efortului financiar pe care îl presupunea, în contextul finalizării celui de-al doilea Război Mondial.

The New York Hall of Science este un muzeu spectaculos prin modul în care antrenează vizitatorii, prin activități interactive. Muzeul a ajuns de-a lungul anilor să devină un veritabil suport pentru învățământul preuniversitar și universitar, oferind atât elevilor și studenților, familiilor acestora, cât și educatorilor și profesorilor metode noi și captivante de studiu.

The Metropolitan Museum of Art, a rămas centrul cultural al orașului New York timp de aproape un secol și jumătate, datorită expozițiilor gândite în perspectivă și a colecțiilor permanente extinse. Clădirea în stil gotic-renașcentist, treptele spectaculos tăiate și localizarea lângă Central Park, fac din Met o experiență care trebuie trăită. Înăuntrul său sunt 5000 de ani de istorie, cu exponate variate pornind de la capodopere ale marilor pictori europeni până la sculpturi grecești și romane, obiecte asiatice sau piese vestimentare create de marii designeri. Aerul și profunzimea sa sunt uimitoare și copleșitoare, în cel mai bun mod posibil.

Orașul New York este înțesat de muzee și galerii de artă, din care vă recomandăm și: Muzeul de Istorie Naturala, American Indian Museum, MOMA (Museum of Modern Art), The Frick Collection, Cooper Hewitt – Smithsonian Design Museum, The Morgan Library & Museum, The Cloiesters și Brooklyn Museum.

Cazare la hotel Indigo Brooklyn 4* sau similar

ZIUA 06 – 11.06.2018: NEW YORK

Zi liberă la dispoziție pentru plimbare sau shopping. Vă recomandăm o plimbare cu bicicleta și un picnic în Central Park sau o excursie opțională de o zi la Washington (tarife începând de la 169 $)

Plecarea către Washington se face cu autocarul la ora 7 dimineață. Ieșim prin sudul New York-ului și trecem prin statele New Jersey, Delaware și Maryland înainte de a ajunge direct în capitala Statelor Unite. Începem vizita orașului cu faimosul Arlington National cemetery unde putem vizita mormântul familiei Kennedy. Urmează să vizităm Capitoliul, Senatul și Casa Albă, inima guvernului SUA. Continuăm cu Air and Space museum, iar apoi cu mausoleele Lincol, Washington Korea și Vietnam. După amiază ne îmbarcăm într-un tur panoramic al orașului, înainte de a pleca înapoi spre New York unde vom ajunge seara, în jurul orei 7.

 Cazare la hotel Indigo Brooklyn 4* sau similar

ZIUA 07 – 12.06.2018: NEW YORK – BUCUREȘTI

Aveți timp liber la dispoziție pentru a vizita câteva muzee din cele recomandate sau pentru ultimele cumpărături, până când vom face transferul la aeroport pentru a ne îmbarca la 19:35 pe cursa New York – Paris operată de Air France. Aterizăm în Paris la 09:00 și plecăm spre București la 13:05, unde vom ajunge la 16:55.

TARIF STANDARD: 1580 EURO/Persoană în cameră TWIN (Supliment cameră single: 515 EURO)

Tariful este valabil pentru grup de minimum 14 persoane. În cazul în care grupul este mai mic, tariful se recalculează sau excursia se anulează. Înscrierea se face prin achitarea a 50% din tariful pachetului.

Tariful include:

 

 • Bilet de avion București – New York cu KLM și retur cu Air France
 • Toate taxele de aeroport
 • 6 nopți de cazare la hotel Indigo Brooklyn 4* sau similar, cu taxele locale incluse
 • Transfer aeroport – hotel – aeroport cu microbuz privat cu aer condiționat
 • Bilet pentru 48 de ore Hop on Hop Off
 • Tur de noapte al orașului
 • Bilet de intrare la Empire State Building
 • Bilet la “The Phantom of the Opera” – Majestic Theatre
 • Însoțitor de grup din partea Explore Travel: Raluca Mureșan
 • Asistență pentru pregătirea dosarului de obținere a vizei
 • TVA

Tariful nu include:

 • Taxă de viză – 160 Euro/pax
 • Mesele pe perioada șederii în New York
 • Asigurare medicală și asigurare storno
 • Taxele de intrare la muzeele menționate în program
 • Alte excursii și activități opționale

ORAR DE ZBOR KLM/AIRFRANCE

06.06.2018: București 13:35 – Amsterdam 15:55 / Amsterdam 17:55 – New York 19:59 – KLM
12.06.2018: New York 19:35 – Paris 09:00 / 13.06.2018 Paris 13:05 – București 16:55 – Air France

Condiții de înscriere:

 • Modalitatea de plată a pachetului este:
 • Avans de 50% din valoarea excursiei în momentul înscrierii
 • Plata integrală cu cel târziu 30 de zile înainte de data plecării.

Atenție! Data limită a înscrierilor este 25 aprilie pentru a avea timpul necesar obținerii vizei.

 • Pentru obținerea vizei aveți nevoie de:
 • Pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data întoarcerii din călătoria în SUA
 • adeverință salariat
 • extras de cont bancar
 • fotografie recentă cu dimensiunea 5×5 cm.

*Fiecare participant trebuie să se prezinte personal la interviul pentru obținerea vizei, conform procedurilor impuse de Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Condiții de anulare: 

În cazul în care turistul renunță din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe următoarele penalizări:
a) 50 % din tariful pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul 45 – 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;
b) 75 % din tariful pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul 16-29 de zile înainte de data plecării;
c) 100 % din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 15 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program

Observații:
* Documentele necesare călătoriei: pașaport simplu valabil cel puțin 6 luni de la data întoarcerii, în baza unei vize obținute în prealabil de la reprezentanța diplomatică. Asigurarea medicală nu este obligatorie dar este recomadată. Informații suplimentare www.politiadefrontiera.ro
* În funcție de anumite situații speciale, programul poate fi modificat de conducătorul de grup, fără însă a aduce prejudicii structurii de bază a programului.
* Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.
* MINORII trebuie să îndeplinească condiții speciale pentru a călători în străinătate. Conform Legii nr. 248/20.07.2005, minorii însoțiți de ambii părinți trebuie să îndeplinească aceleași condiții ca și aceștia pentru a călători în străinătate. În cazul în care unul dintre părinți poartă alt nume decât minorul, este necesară prezentarea certificatului de naștere a minorului *** Minorii însoțiți doar de unul dintre părinți trebuie să prezinte la frontiera română declarație notarială de acord a părintelui care NU călătorește. În cazul părinților divorțați sau decedați, se prezintă hotărârea judecătorească definitivă prin care minorul este încredințat părintelui împreună cu care călătorește sau, după caz, certificatul de deces *** Minorii încredințați unor adulți, alții decât părinții sau ocrotitorii legali, trebuie să fie în posesia declarațiilor notariale ale ambilor părinți, iar adultul împuternicit trebuie să prezinte certificat de cazier judiciar. Informații suplimentare: www.politiadefrontiera.ro.

* Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită oficial de Ministerul Turismului local. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

Pentru înscreri și informații suplimentare, vă stau la dispoziție pe mail: ralumur@gmail.com 

Deci… veniți cu mine? 🙂

In acest articol


Intra in conversatie: