Hai cu mine în Cappadocia 2018!

6934 1
6934 1

Dragilor, zilele trecute am postat pe Facebook o poză superbă din Cappadocia, acolo unde a nins și care m-a făcut să îmi doresc să mă teleportez instant în balon. Răspunsurile voastre au fost surprinzătoare și am văzut că ideea unei călătorii împreună vă surâde, așa că ne-am pus pe treabă, eu și colegii mei de la Explore Travel și am pregătit oferta pentru voi, pentru 1 mai. O regăsiți mai jos.

Plecare de anul trecut a fost una minunată, am avut un grup de 12 persoane, am vizitat și am zburat, ne-am simțit copleșiți de frumusețile tărâmului cailor frumoși, așa cum a fost denumită Cappadocia cu multă vreme în urmă și ne-am bucurat de toate deliciile culinare ale Turciei. Am avut vreme bună pentru zbor și pentru vizite, am avut un ghid local plin de cunoștințe și foarte carismatic, iar mica escapadă în lumea ce pare nepământeană a Cappadociei a fost o reușită din toate punctele de vedere. Ba chiar am găsit și un magazin de baclava delicioasă, de unde fiecare dintre noi a plecat cu cel puțin o jumătate de kg, de s-a speriat vânzătorul :).

Video-ul zborului cu balon în puteți vedea aici, iar detaliile despre plecarea din 2018 mai jos.

Ziua 1: 28.04.2018 București – Kayseri

Plecăm din București la ora 05:55 cu compania aeriană Turkish Airlines, iar la ora 07:10 aterizăm pe aeroportul din Istanbul pentru o scurtă escală. La ora 09:00 pornim spre Kayseri, unde vom ajunge la 10:20. La aeroport ne vom întâlni cu ghidul local, iar de aici vom fi un transferați la Valea Soganli, unde avem o plimbare de 3 km printre numeroasele morminte bizantine săpate în rocă. Tot aici vom avea prânzul, apoi continuăm cu o vizită a băii romane din Sobesos ce își are originea în secolul al V-lea, împreună cu numeroase morminte și mozaicuri din perioada bizantină.Vedem Taskinpasa Medresesi (scoala teologica otomana) si Mustafapasa – un vechi oras grecesc numit Sinasos ce merita vizitat pentru arhitectura otomana si greaca. Dupa termina turului, vom fi transferati la hotel.

Cazare la Tekkaya Cave Hotel sau similar. Mese incluse: prânzul.

Ziua 2: 29.04.2018 –  Cappadocia

După micul dejun, pornim într-un tur de explorare a unora dintre cele mai importante obiective din Cappadocia. Începem cu vizitarea Văii Devrent, unde numeroasele sculpturi naturale de mari dimensiuni și forme stranii conferă acestui spațiu un aspect neobișnuit, asemănător reliefului lunar. Urmează Pasabaglari (conuri modelate în tuf vulcanic), Avanos – un oraș unde vom participa la o demonstrație de modelat în lut după o tehnică practicată în imperiul hitit. Meșteșugul olăritului este ridicat la rang de artă în această regiune, iar în centrul orașului tronează o statuie dedicată meșterilor olari. Olăriile sunt afaceri de familie, iar mulți dintre localnici sunt bucuroși să îi lase pe vizitatori să încerce roata olarului și să le povestească întreaga istorie a obiectelor oferite spre vânzare. Ceramica de aici este un suvenir minunat și este disponibilă la prețuri foarte variate.

Ne oprim pentru prânz la un restaurant local, după care continuăm cu vechea cetate din Uchisar – cel mai înalt punct din Cappadocia, un loc foarte bun pentru a urmări apusul. Vizităm și Esentepe pentru o vedere panoramică asupra văii Goreme, apoi Muzeul în aer liber Goreme. Acesta se află pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO și este format dintr-o adunare de biserici și mănăstiri bizantine săpate în stâncă.

Cazare la Tekkaya Cave Hotel sau similar. Mese incluse: mic dejun și prânz.

Ziua 3: 30.04.2018 – Cappadocia

Incepem aceasta zi memorabila dimineata devreme. Intalnire in holul receptiei la ora 4:30 – 05:00 pentru plecare spre locul de decolare a baloanelor cu aer cald. Aici ne așteapta timp de o ora un zbor deasupra Cappadociei, iar la final va exista o ceremonie de premiere cu sampanie, iar toata lumea va primi un certificat ce va atesta participarea la acest zbor. Dupa ceremonie, ne intoarcem la hotel pentru micul dejun.

Incepem turul acestei zile cu orasul subteran Derinkuyu, cel mai mare ca suprafata din Cappadocia, pentru a vedea cum traiau oamenii in acest oras care avea 8 niveluri subterane, insa doar 4 sunt deschise publicului. Vedem aici camerele de bucatarie, de depozitare a alimentelor, chiar si camerele in care se facea vin, unele inca folosite de locuitorii din zona drept pivnite, avand acces la ele direct din curte.

Continuam vizita cu Narli Gol (lac format intr-un crater vulcanic), Canionul Ihlara pe care il vom parcurge printr-o drumetie lejera de 4 km, satul Belisirma ce inca pastrează modul de viata si atmosfera unui sat traditional. In acest sat vom lua pranzul, apoi continuam cu Selime, un sit monastic antic si un excelent punct de belvedere asupra vaii Ihlara. Dupa tur vom avea un transfer inapoi la hotel.

Cazare la Tekkaya Cave Hotel sau similar. Mese incluse: mic dejun și prânz.

Ziua 4: 01.05.2018 – Kayseri – București

Veti avea dimineata libera pentru ultimele cumparaturi si vizite, apoi la ora 12:10 vom fi transferati la aeroportul Kayseri pentru zborul spre casa. La ora 14:45 este programat zborul cu Turkish Airlines catre Istanbul, unde vom ajunge la 16:25 pentru escala. La 18:45 pornim spre Bucuresti, unde vom ateriza la ora 20:05

Mese incluse: micul dejun

PRET: 650 Eur/Pers (loc în cameră dublă) 

!!! Grup minim de 12 persoane. În cazul în care grupul minim nu se realizează, excursia se anulează sau tariful se recalculează.

Tariful include:

 • Bilete de avion cu Turkish Airlines pe ruta București – Kayseri și retur
 • Toate taxele de aeroport: 160 euro
 • 3 nopți de cazare cu mic dejun la Tekkaya Cave Hotel sau similar.
 • 3 prânzuri
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport
 • Transferuri și vizite conform programului cu ghizi locali vorbitori de limba engleză
 • Toate taxele de intrare la obiectivele menționate în itinerari
 •  Zbor balon cu aer cald (+/- 60 minute)
 • Însoțitor (eu)
 •  Asigurare medicala si storno
 •  Toate taxele locale

Tariful nu include:

 • Alte mese în afara celor menționate în program
 • Băuturi în timpul meselor
 • Bacșișul pentru ghizi și șofer

ORAR DE ZBOR:

28.04.2018: București – Istanbul 05:55 – 07:10 și Istanbul – Kayseri 08:55 – 10:20

01.05.2018: Kayseri – Istanbul 14:45 – 16:25 și Istanbul – București 18:45 – 20:05

Condiții de înscriere: 

Modalitatea de plată a pachetului este:

 • Avans de 50% din valoarea excursiei în momentul înscrierii
 • Plata integrală cu cel târziu 30 de zile înainte de data plecării.

Condiții de anulare:

În cazul în care turistul renunță din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, se vor percepe următoarele penalizări:

a) 30 % din tariful pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul 45 – 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

b) 50 % din tariful pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul 16-29 de zile înainte de data plecării;

c) 100 % din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 15 zile înainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

Observații:
* Documentele necesare călătoriei: pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data întoarcerii. Asigurarea medicală nu este obligatorie dar este recomandată. Informații suplimentare: www.politiadefrontiera.ro.

* În funcție de anumite situații speciale, programul poate fi modificat de conducătorul de grup, fără însă a aduce prejudicii structurii de bază a programului.

* Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu.

* MINORII trebuie să îndeplinească condiții speciale pentru a călători în străinătate. Conform Legii nr. 248/20.07.2005, minorii însoțiți de ambii părinți trebuie să îndeplinească aceleași condiții ca și aceștia pentru a călători în străinătate. În cazul în care unul dintre părinți poartă alt nume decât minorul, este necesară prezentarea certificatului de naștere a minorului *** Minorii însoțiți doar de unul dintre părinți trebuie să prezinte la frontiera română declarație notarială de acord a părintelul care NU călătorește. În cazul părinților divorțați sau decedați, se prezintă hotărârea judecătorească definitivă prin care minorul este încredințat părintelui împreună cu care călătorește, sau după caz certificatul de deces *** Minorii încredințați unor adulți, alții decât părinții sau ocrotitorii legali, trebuie să fie în posesia declarațiilor notariale ale ambilor părinți, iar adultul împuternicit trebuie să prezinte certificat de cazier judiciar. Informații suplimentare: www.politiadefrontiera.ro.

* Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuită oficial de Ministerul Turismului local. Ca atare, facilitățile comune și cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.

Detalii suplimentare găsiți aici.

 

In acest articol