Freelancer fericit

3673 0
3673 0

De fiecare data cand sunt intrebata cu ce ma ocup, parca mi-e greu sa dau un raspuns direct, simplu, format dintr-un cuvant sau doua, precum as face-o daca as avea un job mai “linistit” si intotdeuna ma simt bucuroasa sa raspund ca fac ceea ce imi place cel mai mult: sa comunic si sa calatoresc, Iar de aici incep povestile si discutiile despre cum si ce am facut sa ajung in acest punct si inevitabil, toate duc spre aceeasi concluzie: limbiile straine, online-ul si in fond, laptopul meu, m-au adus in pozitia unui freelancer care isi ia satisfactiile profesionale si personale din munca pe care o depune, zi de zi.

In luna octombrie implinesc 4 ani de cand mi-am inceput proiectul Trip to Romania si de cand am indrazit sa visez la ceva mai mult, o cariera pe cont propriu si am facut primi pasi spre a o atinge, punand “pe hartie” (adica intr-un document word) ideile pe care le aveam. In primavera si vara anului 2013 eram singura in Valencia la bursa Erasmus si oarecum trebuia sa imi fac un plan de actiune pentru cand am voi intoarce in tara. Asa ca singurica, eu si laptop meu, am “facut brainstorming” indelungat, care mai apoi s-a transformat intr-un portofoliu de servicii ce puteau fi puse oferite turistilor straini, firma de servicii turistice, organizare evenimente si consultanta . Uitandu-ma inapoi, ma bucur ca am facut primul pas.

Image-1

Sigur ca lucrurile nu s-au limitat doar la afacerea cu turisti, ci a fost doar un prim avant. A urmat blogul acum 3 ani, apoi evenimentul dedicat digital marketing-ului pe care il organizez in fiecare an alaturi de prietenii mei si multe alte proiecte micute, dar toate construind un parcurs de freelancer fericit. Cine sau ce m-a ajutat, la propriu? Laptopul meu! 🙂

Da, laptopul mi-a fost aliat, sustinator, parte implicita a creatiei, canal de comunicare, birou portabil, dar si complice in a ma bucura pe ici pe colo de cate un moment de pauza si relaxare, tradus cel mai adesea prin cate un episod din Game of Thrones. Laptopul calatoreste cu mine peste tot, vine cu mine la intalniri, are informatiile de care am nevoie, ma ajuta in research, ma ajuta sa creez material pentru blog – text sau video – si ma ajuta sa ma si deconectez.

Image-3

Este evident ca laptopul a devenit un instrument in dezvoltarea personala si profesionala a noastra, in ultimii ani, dar este si un mod de a petrece timp liber, iar pentru fiecare dintre noi, exista laptopul ideal, care sa aiba dimensiuni si greutate optime – eu il port in poseta, mare parte din timp, sa aiba un design elegant, sa fie “prietenos”, usor de transportat si folosit, ecran cat mai performant – pentru mine e foarte important, mai ales pentru partea video, dar si pentru partea vizuala foarte importanta in prezentarea muncii mele.

O optiune spre care mi-am indreptat atentia in ultima vreme a fost Lenovo Yoga 910, un laptop pe care eu il consider frumos si elegant, care este usor ca greutate si usor de transportat, “biroul meu mobil” fiind cu mine aproape tot timpul, ecranul este Full HD si tehnologie IPS, care imi arata cele mai intense culori, din orice unghi. Descrierea lui spune asa: “ultra-subtire, usor si portabil” si chiar asa este, are doar 1,38 kg si 14,3 mm grosime, se potriveste foarte bine in oricare dintre posetele mele, dar si bacteria care are o autonomie de 9 ore e de ajutor, caci nicio zi de munca nu imi seamana cu alta. Si, sigur, cele 4 feluri diferite in care poate fi folosit il fac si mai interesant. La Altex il gasiti atat online, cat si in magazin, pentru a-l incerca, a-l simti si a-i testa toate functiile. Daca smartphone-ul e “shortcut-ul” fiecarei actiuni immediate, e comunicare instanta, laptopul este pentru sarcinile mai importante, care necesita timp si atentie, construind, caramida cu caraminda, cariera pe care ne-o dorim. In cazul meu, cea de freelancer fericit.

nicio casa fara laptop2

 

Zilele trecute am avut o situatie haioasa, am trecut pe la unii dintre partenerii mei de business sa duc niste facturi si contabila mi-a atras atentia ca era nevoie si de chitanta, nu doar factura, Iar cum eu aveam “birou” cu mine, in poseta, i-am spus ca rezolv imediat, scotand laptopul si scriindu-i pe loc ceea ce mai era nevoie. Raspunsul ei, alaturi de un chicot, a fost atre simpatic: “Pai da, ca tu le ai mereu pe toate cu tine.”

 

 

In acest articol


Intra in conversatie: