#RaluGateste – cea mai buna salata de broccoli crud cu bacon, busuioc si muguri de pin

2350 0
2350 0

Da, da, așa este: salata de broccoli crud, una dintre preferatele mele. Nu as știi sa ii ghicesc specificul, dar tind sa cred ca e unul mediteranean, căci influențele sunt clare: busuioc, muguri de pin, dar si un element proteic important: bacon. 

Eu am învățat sa o fac de la prietena mea Rodica din New York si, deși am fost sceptica la început – cum adică broccoli crud?? – salata a devenit preferata mea. Se poate face ca starter sau fel principal, la mine e tot timpul fel principal, deoarece e mult prea sățioasa si nu mai pot mânca nimic după. Credeți-mă pe cuvant, e un deliciu!

Ingrediente:

  • o floare de broccoli
  • 75 de grame de mușchi file sau bacon (puteți încerca si prosciutto sau chiar Kaiser)
  • o ceapa albă medie
  • 20 g muguri de pin
  • 2 linguri de maioneza
  • sare

Se spală si se taie bucatele mărunte broccoli, mugurii de pin se rumenesc 2 min in tigaie, cât sa prindă culoarea si sa li se intensifice gustul si apoi se pun peste broccoli, se taie fasii carnea si se trage la tigaie puțin, cât sa se prăjească puțin, sau se poate pune pe o tigaie-grătar pana prinde puțin culoare (nu am folosit ulei deloc!), iar mai apoi se pun in bolul de salata, peste broccoli si mugurii de pin. Busuiocul se spală si se taie mărunt, ceapa se curată si se taie rondele sau fasii si se pun in bol, apoi se completează cu 2 linguri de maioneza si puțin sare, se amesteca totul si gata salata.

Se servește călduță sau rece si cu gândul la vacanță! Poftă bună!

In acest articol


Intra in conversatie: