City of Contrasts

2192 0
2192 0

Pentru mine, Bucurestiul este, fara indoiala, un oras al contrastelor. Si nu doar eu cred asta, ci si prietenii mei, si mai ales turistii cu care intru in contact zilnic. 

Arhitectura in special e cea care surprinde, apoi diferenta dintre asteptari si realitate (diferenta pozitiva – nu se asteapta sa fie atat de frumos, atat de wow, atat de „awesome”, atat de curat – cam acestea sunt cuvintele pe care le primesc despre Bucuresti la sfarsitul unui tur), contrastele de obiceiuri, intre generatii, intre oameni.

Pe mine Bucurestiul inca ma surprinde. Si o face de mai bine de 7 ani. Imi place, nu ma lasa sa plec sau ma cheama sa ma intorc degraba inapoi. Deja de mult il consider casa mea, pe care o vreau tot mai imbunatatita.

La asta s-au gandit si cei de la Meds Bucharest atunci cand au organizat evenimentul „City of Contrasts” sustinut de La Fantana. In perioada 1-15 august, in jur de 250 de participanți se aduna la workshop-urile lor din campusul facultății de Agronomie și vor interacționa cu aspectele contrastante ale Bucureștiului. Aceste workshop-uri au  teme diferite, la finalul cărora vor lua naștere tot felul de lucrări creative: instalații cu lumini sau sunete, lucrări din materiale ecologice, soluții pentru diferite probleme urbane. So cool!

 

Selectia mea de contraste ale Bucurestiului ar incepe cu entuziasmul cu care am venit aici in 2009 si am inceput sa construiesc ceva pentru mine si cariera mea, dedicarea prietenilor mei care muncesc zi de zi la business-urile or, turistii plini de dorinte sa descopere un nou oras si incantati la sfarsit de plimbare alaturi de mine, cladirile elegante de secol 19 sau bisericutele de stil brancovenesc ce inspira atata pace. Dar lista are si evenimente cool, proiect out-of-the-box, initiative ale celor tineri (asa ca mine 🙂 ) sau pur si simplu, dorinta de a face ceva mai bun, mai misto, mai altfel.

Care sunt contractele pe care voi le vedeti zi de zi si care va fac sa spuneti „Bucurestiul este cool”?

In acest articol


Intra in conversatie: