De ce sa alegi un cooking class

1621 0
1621 0

De mica m-a interesat treaba asta cu gatitul, caci nu ii pot spune neaparat „pasionat”. Pasiunea a venit mai tarziu, cu diferite incercari de a face ceva bun, care s-au dovedit a fi mancabile si care m-au bucurat. Asa ca prin fiecare loc prin care am ajuns, am incercat sa mananc ceva specific, sa cer reteta sau sa caut detalii despre ingrediente. Iar pentru perioadele in care nu sunt plecata, cel mai bun mod de a invata trucuri si retete, dar si de a afla mai multe despre ce inseamna sa gatesti, este sa participi la un curs de cooking. 

Daca stau sa ma gandesc, perioada petrecuta in State a fost una de descoperiri culinare: acolo am mancat sushi cu topping-uri cat mai ciudate (va povestesc cu alta ocazie), acolo am incercat mancare thailandeza, koreana, celebru sandwish de la Katz Deli sau alte minuni si tot acolo m-am fericit saptamanal cu pizza la 1$, ca sa existe echibilibru. Ceea ce mi-a ramas in suflet sunt salatele de tipul deli, cu carne (pui, ton), legume (neaparat apio), fructe confiate si maioneza, servite in toasted bagel (care e traducerea corecta, bagel prajit?). In Spania am invatat sa fac tortilla de patatas, dar si muuulte alte preparate, cum am locuit cu 3 italience pline de skill. Recent, in Mexic, am fost la o cina pre-hispanica, in care am mancat exact ca vechii mayasi. Ahh! Tre’ sa va povestesc despre cina aceasta!

Dar pana una alta, sunt in Bucuresti, muncesc si incerc sa termin cu viata de student/masterand, gatesc cand apuc, iar in weekend mai incerc ceva dulce. N-am prea mult timp la dispozitie, insa ideea cursului de cooking tinut de Razvan Exarhu  mi-a stranit curiozitatea si am zis „Hai sa vad despre ce e vorba!”. Cursul era structurat in jurul oului – a calitatilor acestui preparat, a generozitatii si adaptabilitatii lui si a felurilor in care se poate preparata – omelete, oua posate, fierte sau prajite, sosuri sau multe altele. Zis si facut, joi am fost la curs.

Cursul a durat aproximativ 3 ore, intr-o atmosfera foarte relaxanta, la Kuxa Studios, in Dorobanti si am avut o interactiune tare frumoasa atat cu Razvan, cat si cu celelalte participante, caci am fost doar femei :). Am invatat asa: sa fac o omleta magica in 20 de secunde (am incercat acasa si s-a ars, dar nu ma dau batuta), oua benedict cu somon, avocado, salata si sos hollandaise, am invatat sa fac sosul hollandaise, varianta simplificata (adica pe foc, nu pe abur), am facut sos bearnaise si antricot de vita, iar apoi am mancat. In video vedeti cam cum arata preparatele. Daca aveti intrebari despre retete, dati-mi de veste.

De ce sa va ganditi si voi la astfel de cursuri?

  • sunt activitati de relaxare dupa o zi lunga de munca
  • va puteti cultiva pasiunea pentru gastronomie
  • aflati informatii interesante despre ingrediente, combinatii, arome, bucatarii internationale
  • networking
  • daca mergeti cu persoana iubita, o prietena sau colegi, poate fi o activitate ideala de bonding
  • „furati” din experienta celui care va invata
  • gatiti si mancati ceva absolut delicios

Cam acestea sunt motivele care imi vin in minte, dar sunt doar cateva. Un curs de cooking merita incercat macar odata, fie ca sunteti doar pasionat sau profesati in domeniu. Intotdeauna e loc de imbogatire a cunostintelor, de bunadispozitie si e aflare a unor trucuri pe care sa le puneti in practica mai apoi.

Spor la treaba si pofta buna!

Mai multe info despre cursuri gasiti aici.

In acest articol


Intra in conversatie: