3 zile prin tara, pe Drumul Cetatilor

1396 0
1396 0

La mine, ziua de azi e zi de facut bagaje, pentru ca maine dimineata plec intr-un road trip mai special, unul cu puternic iz istoric. Alaturi de o gasca de bloggeri apucam Drumul Cetatilor, coordonati de Bitdefender, pentru a vizita si testa aplicatia lor, disponibila deja in AppStore si GooglePlay.

Abia ieri am aflat cateva detalii despre unde vom merge si cum se va desfasura aceasta aventura, prin care se doreste redescoperirea monumentelor istorice de pe teritoriul Romaniei, de la dave dacice, castele medievale si biserici fortificate. Asa ca, aceia dintre voi pasionati de istorie, la fel ca mine, dar si arhitectura straveche si povesti din vremuri de demult, fiti cu ochii pe mine in aceste 3 zile care urmeaza.

Eu am fost de mica interesata sa aflu cat mai multe despre bisericile fortificate, despre castelele medievale si despre comunitatile care au locuit pe teritoriile noastre si au lasat ceva in urma, de care inca ne putem bucura, iar faptul ca in ultimii ani s-au inceput lucrarile de restaurare nu poate decat sa ma faca sa imi doresc sa le prezint si altora aceste locuri, fie ca sunteti voi, cititorii si followerii mei, fie ca e vorba de turistii straini cu care lucrez.

Si daca la sfarsitul de saptamana ce a trecut am fost domnita medievala, weekendul acesta trebuie sa imi incerc norocul la alte titluri nobiliare precum: strajer, logofat, mare vornic si voievod. Si chiar daca pana acum nu s-au pomenit femei cu aceste functii, cu ajutorul vostru pot fi eu prima! Am nevoie de sugestii din partea voastre cu locuri pe care sa le vizitez in aceasta plimbare pe care o voi face in zilele urmatoare. Ce n-ar trebui sa ratez? Astept sa imi sariti in ajutor si sa ma indemnati spre cele mai interesante locuri!

In acest articol


Intra in conversatie: