Road-trip in Maroc

1937 1
1937 1

La jumatatea lunii februarie am mai bifat un loc in care mi-am dorit de cand eram mica: Maroc. Si cum nu se putea sa nu fie o excursie cu peripetii, am multe sa va povestesc si despre aceasta destinatie.

Dar intai de toate, primul video e dedicat road-trip-ului facut prin tara nord-africana. Intr-o saptamana, am facut peste 1500 de km, din Marrakech si pana in Fes, trecand prin Casablanca, Rabat si Ouarzazate. Planul ne-a fost dat peste cap de conditiile meteo, dar iata un motiv in plus sa ne intoarcem si sa vedem si zonele in care nu am ajuns.

Cu o istorie de peste 8000 de ani, cu multe influente din culturile cu care a intrat in contact, Maroc uimieste prin traditii, prin intimitatea medinelor si ospitalitatea cu care isi asteapta turistii. Peisajele pe care le-am descoperit de-a lungul drumurilor strabatute au fost si acestea uimitoare, mai ales pentru mine, care nu sunt obisnuita cu zone aride si semi-aride. Muntii Atlas sunt impunatori, cu multe nuante de rosu si mov, iar de aceasta data i-am gasit acoperiti de zapada.

Desi ma asteptam sa gasesc doar vreme buna, caci vorbim de o clima sub tropicala, se pare ce am dus iarna cu mine. Drumurile au fost blocate din cauza zapezii, oamenii usor speriati, iar eu am dar fuga sa imi cumpar geaca de iarna.

Daca in planurile de vacanta se numara Maroc, va recomand sa faceti un road-trip, merita! Marakech e legat de Fes printr-o autostrada care trece prin Rabat si Casablanca, orase in care va puteti opri pentru o cafea, pranz si o scurta vizita la Moscheea Hasan al II-lea, construita pe malul oceanului, in Casablanca, dar si la Mausoleumul din Rabat. Mai mult de atat nu prea aveti ce face in orase.

Moneda locala este dirham, conversia fata de euro fiind de 10 la 1, preturile sunt mai mici decat in Romania cam la tot, trebuie negociat la orice veti dori sa cumparati, iar aceasta negociere o face barbatul. M-am bucurat sa ii vad foarte respectosi cu femeile turiste.

In acest articol