Hacienda Uxmal – Prima hacienda hotel din lume

1248 1
1248 1

Daca cumva credeati ca am terminat cu povestile si videourile din Mexic, v-ati inselat. Inca am multe de povestit si de aratat. Iar azi va povestesc despre Hacienda Uxmal, locul meu preferat din tot ce am vazut acolo.

Construita in 1673 ca ferma traditionala – caci asta insemna hacienda in spaniola – era folosita pentru culturi de porumb si zahar, alaturi de agave. Casa principala care azi gazduieste hotelul, era a proprietarilor. Oamenii care munceau la acesta ferma locuiam in satele mayase din zona.

Hacienda Uxmal este situata in inima civilizatiei mayase, in Peninsula Yucatan, prima zona colonizata a mexicului, la cateva minute de complexul arheologic de piramide Uxmal, despre care va voi vorbi cu alta ocazie. Din 1952 a fost transformata in hotel si de atunci si pana azi a primit multi oaspeti importanti.

Arhitectura e simpla, traditionalul stil spaniol colonial se impleteste cu influentele mayase, camerele sunt spatioase, racoroase si pastreaza si ele accente traditionale, de la faianta pictata manual, la diferite ornamente facute de mana de catre femeile din zona.

Hotelul are doua restaurante, centru spa, piscina si toate facilitatile unei unitati de 4 si 5 stele. In apropiere se mai afla si muzeul de ciocolata. Personalul a fost amabil, dragut si m-a facut sa ma simt ca intr-o telenovela mexicana.

In acest articol