Chichen Itza, minune a lumii moderne

1742 0
1742 0

Chichen Itza dateaza din timpul perioadei clasice tarzii, atunci cand reprezenta un important centrul economic, social si politic al insulei Yucatan. Este o constructie mai mult decat impresionanta, cu o simetrie perfecta, cu detalii ce te lasa fara cuvinte si cu sentimentul, pe de o parte, de bucurie si mandrie, ca ai putut ajunge sa vizitezi asemenea monumente si, pe de alta parte, cu o admitarie profunda pentru o civilizatie atat de evoluata pentru timpurile sale, mayasii.

Chichen Itza a fost capitala mayasilor din Peninsula Yucatan, o importanta ramura a populatiei care a ocupat parte din teritoriul actual al Mexicului si al Guatemalei.In mod foarte amuzant, numele peninsulei Yucatan provine dintr-o fraza pe care o spuneau des mayasii conquisadorilor spanioli si care s-ar traduce “nu inteleg nimic”.

ralucalatoreste chichen itza

Complexul arheologic este format din mai multe cladiri, dispuse pe o distanta de aproximativ 5 km patrati. In centrul se afla Castelul sau templul lui Kukulkan, zeul cel mai important al mayasilor, Templul razboinicilor, locul rezervat jocului cu mingea, piata principala, El orsario, Observatorul astronomic, Cele 1000 de coloane si raul suberan, numit in spaniola cenote.

Importanta acestui loc este data de faptul ca prezinta o istorie atat de bogata, un popor atat de inaintat in cunostinte pentru vremurile sale. Este faimos fenomenul echinoxiului de primavara, din fiecare an, atunci cand soarele parca coboara din varful piramidei inspre baza, asemanandu-se unul sarpe, totul datorita maiestriei cu care a fost construita piramida.

Am auzit o explicatie interesanta a unui ghid: “nu stim exact cum a fost construit, cand se va darama vom afla!”

ralucalatoreste 2 chichen itza

ralucalatoreste 3 chichen itza

DIn 2007, acest loc este pe lista Minunilor Moderne ale lumii si este vizitat anual de peste 1 mil de turisti. Iar popularitatea l-a transformat, intr-adevar, intr-un loc foarte turistic, cu prea multi comercianti care vor sa vanda orice.

#raluinmexico

Videoul si fotografiile au fost facute cu Samsung Galaxy S6 edge+ si sunt incantata de ceea ce a iesit 🙂

Rochia pe care am purtat-o este Dana Budeanu, disponibila in magazinul din Str. Paris nr. 18 si pe store.danabudeanu.com

In acest articol


Intra in conversatie: