In vizita la Popeye Village (video)

3446 1
3446 1

De cand mi-am propus sa merg in Malta, am avut clar pe lista de vizite Popeye Village. Nu stiti ce e Popeye Village? Pai va spun eu imediat!

Este un mic muzeu situat in partea de nord vest a insulei principale din Malta, aproape de orasul Mellieha. Nimic foarte spectaculos pana acum, nu-i asa?

Ei bine, este platoul de filmare al filmului Popeye Marinarul, produs de Paramount Pictures si Walt Disney in 1980, care l-a avut in rolul principal pe Robin Williams. Daca va amintiti filmul, foarte bine. Daca nu, ia sa ni-l reamintim cu totii, inainte sa incepem vizita prin satul lui Popeye.

popeye movie

Popeye Village sau mai bine spus, Sweethaven Village este platoul de filmare construit in 1979. In 7 luni a fost creat, iar acum este un muzeu in aer liber si parc de distractie pentru familiile cu copii. Cu siguranta ca m-am simtit precum un copil in ziua pe care am petrecut-o acolo. Tot lemnul folosit a fost importat din Olanda si Canada, caci Malta nu are paduri, s-au folosit peste 8 tone de cuie si 5 tone de vopsea pentru a da viata celor 19 case in marime naturala. Si bineinteles, gasim aici casa marinarului Popeye, casa lui Olive, iubita lui, casa lui Bluto, dar si brutarie, posta, bar si tot ce are nevoie un sat normal.

raluca muresan popeye village

Multe dintre case se pot vizita si la interior si pastreaza chiar recuzita din film. acesra este un loc ideal de petrecere a unei zile sau macar a unei dupa amiezi, mai ales daca aveti copii. Multe activitati sunt organizate, de la cinema care prezinta constructia satului, la dansuri si jocuri, minigolf, teatru de papusi, degustare gratuita de vin pentru adulti sau plimbari cu barca. Insusi Popeye, Olive si Bluto se plimba prin sat, interactioneaza cu vizitatorii, se joaca cu copiii, danseaza si canta.

Popeye Village este usor accesibil cu masina sau trasnportul in comun sau chiar busul Popeye express. Programul de vizitare difera in functie de lunile anului, deci e bine sa verificati inainte sa mergeti acolo.

Daca ajungeti in Malta, nu-l ratati!

#raluinmalta #ralucalatoreste

In acest articol