In vizita la Istanbul – Partea II (video)

1795 0
1795 0

Desi trebuie sa imi fac bagajele pentru noi plecari, cat a mai ramas din septembrie si apoi in octombrie, gandul imi fuge adesea la acele cateva zile petrecute la Istanbul, in iulie, alaturi de prietena mea Stefana. Si cum v-am ramas datoare cu partea a doua a calatoriei noastre acolo, astazi imi fac „datoria” de a va relatam, prin imagini si nu numai, ce am mai facut noi acolo.

Partea I a deplasarii la Istanbul o puteti gasi aici.

Stefana Chivoiu Raluca Muresan

In cea de-a treia zi in Istanbul, optiunea care ni s-a parut cea mai buna a fost cea a unei craoziere. De la bordul ambarcatiunii, am putut admira cele doua maluri ale stramtorii Bosfor, adica partea continentala europeana si cea asiatica, denumita Anatolia.

Pentru aproximativ 90 de minute ne-am bucurat de fatade ale cladirilor si palatelor vechi, de frumusetea minaretelor, am trecut pe sub podul Bosfor, primul construit pentru a lega continentele, in 1973, am observat casele din zonele rezidentiale ale Anatoliei si zidurile inalte de aparare ce se puteau vedea pe partea europeana.

Un mix superb de vremuri, influente, culori si mult mult verde. Cred ca lucrul care m-a surprins cel mai mult in acest oras de-a dreptul haotic este verdeata pe care o are si linistea pe care o poti gasi intr-un mic parc sau intr-o gradina.

Am inceput si terminat croaziera in Besiktas, a costat 25 de euro de persoana, a fost confortabila si placuta si recomand ca una din activitatile de bifat in Istanbul sa fie si una de acest gen.

Odata ce ne-am reluat plimbarea prin oras, in partea europeana, nici eu si nici Stefana nu ne-am putut abtine sa nu gustam din orice. Nu puteam rata deliciosul fresh de rodie sau inghetata turceasca.

Trebuie sa recunosc ca cea de-a treia zi in Istanbul n-a prea fost cu noroc, caci Palacul Topkapi era inchis din ceva probleme si nici la Dolmabahce nu ni s-a permis vizitarea, asa ca avem un motiv in plus sa ne intorcem. Timpul care ne-a mai ramas l-am folosit pentru a ne mai plimba, am intrat intr-o moschee mica in care nu era niciun turist, pentru a putea observa inca o data atentia la detalii si felul in care a fost construita, iar apoi ne-am facut bagajele sa ne intoarcem.

Multumiri Turkish Airlines pentru aceste cateva zile superbe la Istanbul. Pe curand!

In acest articol


Intra in conversatie: