In vizita la Istanbul – partea I (video)

1178 1
1178 1

Ralu Calatoreste + Stefana o insoteste, ca asa as putea defini cel mai bine plecarea noastra la Istanbul si asa o voi si lasa ca titlu pe video. Teaser-ul deja l-ati vazut, ramane sa va spun ca am cumparat biletele de pe TurkishAirlines.com, ne-am facut bagajele si am plecat. Iar distractia abia acum incepe..

Cateva zile la istanbul pentru mine si prietena mea Stefana au fost mai mult decat binevenite, mai ales ca amadurora ne place sa calatorim si sa ne bucuram de locuri noi. Noi suntem prietene de 8 ani, asa ca a fost usor sa ne punem de acord asupra programului zilelor in acest oras plin de diversitate.

Am stabilit asa: vizitam atractiile principale, intram in moschei, mancam cat mai divers si ne plimbam cat mai mult.

Am inceput cu moscheea albastra sau moscheea imperala a Sultanului Ahmed, cea mai importanta din tara, simbol national al turciei, construita la inceputul secolului 17, apoi Sfanta Sofia, basilica bizantina transformata in secolul 15 in moschee, de catre marele sultan Mehmet al Doilea Cuceritorul, cel mai impresionant si mai venerabil monument al crestinismului ortodox, un loc in care eu nu mi-am mai gasit cuvinte, ci doar am admirat fiecare particica.

La mine a fost a doua oara la Istabul, pentru stefana a fost prima vizita, asa ca am incercat sa imbinam diferite activitati si bineinteles ca nu puteam rata cateva ore de piscina si stat la bronzat.

Iar dupa primele vizite si balaceala la piscina, urmatoarea activitate de bifat era mersul la bazarul de condimente, un loc in care am petrecut cam 4 ore. Am ales transportul public, usor accesibil si placut, iar mai apoi ne-am delectat cu cu mirosuri si gusturi care mai de care mai exotice.

Cuvintele nu pot spune atat cat imaginile, asa ca va invit sa vedeti video-ul si sa va bucurati alaturi de noi de cateva zile frumoase, colorate, exotice si pline de buna dispozitie.

Va urma..

In acest articol


Intra in conversatie: