Salvador Dali la Castelul Cantacuzino

1399 0
1399 0

„Welcome into my brain” este numele expozitiei care aduce in premiera operele lui Salvador Dali, la Castelul Cantacuzino din Busteni, in perioada 22 iulie – 4 octombrie. Entuziamul meu a intrecut limite, mai ales ca e multa vreme deja de cand imi doresc sa vad operele lui Dali, atat de reprezentative ale Suprarealismului si nu prea am fost norocoasa pana acum.

Ce-i drept, o singura lucrare am vazut la New York, la MET, insa gandul mi-a ramas la o expozitie organizata la Madrid pe perioada in care eu am fost cu bursa Erasmus, insa timpul si bugetul din acel moment nu mi-au permis sa ajung si sa ma bucur de opere. Eh, inca o data se dovedeste ca atunci cand iti doresti ceva, mai devreme sau mai tarziu, acest lucru se implineste: peste 200 de opere vor fi expuse, intr-o ambianta extraordinara.

Operele provin din colectii particulare, iar la Castelul Cantacuzino se vor regasi si lucrari care au fost create pentru a ilustra marile capodopere ale literaturii universale: „Divina comedie”, „Batranul si marea”, „Pantagruel”, „Tricornul”, precum si inedite carti de Tarot.

Expozitia Salvador Dali va fi succedata in urmatorii doi ani de o serie uimitoare de expozitii valoroase printre care amintim: schitele originale de Henri Matisse, litografii de Marc Chagall precum si picturi deosebite realizate de renumitii artisti Picasso, Toulouse-Latrec si Renoir.

Stiti deja ca sunt indragostita de castelul din Busteni, de privelistea de acolo si de felul in care cei care se ocupa de el acum sunt preocupati spre a oferi experiente culturale de inalta calitate celor care le trec pragul. In primavara am trecut pe acolo si a fost o placere sa filmez un loc atat de frumos. Daca inca n-ati vazut video-ul, va invit sa il vedeti acum, aici.

In acest articol


Intra in conversatie: