A doua editie a Salonului Calului si prima mea lectie de echitatie (video)

1210 1
1210 1

Am fost invitata sa fiu partener media al evenimentului Salonul Calului si am acceptat cu drag sa ma implic. Insa cum nu aveam nici o idee concreta despre echitatie si categoriile care sunt in concurs, si mai mare a fost bucuria de a cunoaste „cu ce se mananca”.

Am avut o prima lectie de echitatie la Equestria si a fost una dintre cele mai interesante experiente din ultima vreme. Asta pentru ca de multa vreme aveam pe wishlist sa calaresc, insa cred ca n-am avut suficient curaj. Sa mai spun si ca niciodata nu fusesem la cativa centrimetri de un cal? Ei bine, am trecut peste toate fricile si m-am dus la prima mea lectie.

Inainte a urca efectiv pe cal am vorbit cu instructorul, m-am plimbat prin baza de echitatie, m-am familiarizat cu locul si caii. Apoi mi s-a explicat ce voi face si am facut „cunostinta” cu Platon, calul alb de 22 de ani care urma sa fie parte a acestei prime lectii.

Prima lectie a fost poate plictisitoare pentru cei care practica acest sport, dar pentru mine a fost cu emotii si multe zambete. Odata ce mi-am depasit teama de a fi aproape de cal si am inteles ca trebuie sa fiu calma, lucrurile au fost tot mai bune. La o prima lectie, inveti cum sa urci pe cal, mergi la pas, alaturi de cineva care merge pe langa, inveti cum sa te relaxezi si sa poti usor comunica cu animalul care asculta de tine. Iar apoi cum sa te dai jos. Urmatoarele lectii sunt mai complexe si progresele se vad repede.

A fost o experienta foarte placuta pentru mine, fara indoiala. Nu acelasi lucru pot spune despre Platon, caci am inteles de la instructor ca l-am cam plictist.

salonul caluluo

Sa revenim la eveniment acum, caci pe 5-7 iunie are loc cea de-a doua editie a Circuitului Salonul Calului, sub Inaltul Patronaj al Altetei Sale Regale Principele Nicolae al Romaniai, la Baza Hipica Equestria, din Tancabesti, comuna Snagov.

Locul este usor accesibil si amenajat foarte modern si cu toate cele necesare petrecerii unei zile sau a unui sfarsit de saptamana.

Iubitorii de cai şi echitație se vor bucura de un program bogat, cu 15 probe de sărituri peste obstacole, dedicate adulților, copiilor, profesioniştilor şi amatorilor.

Startul pentru etapa a II-a se dă vineri, 5 iunie, când vor intra ȋn competiție cai şi călăreți ce participă la probe de niveluri diferite de dificultate: si se ȋncheie duminică, 7 iunie, cu Trofeul Jockey Club, o probă de nivel B, cu baraj la cronometru. Alteța Sa Regală Principele Nicolae va ȋnmâna trofeul câştigătorului, ȋn cadrul unei ceremonii călare.

In acest articol