Cu mine la Frankfurt (video)

864 2
864 2

Primul oras vizitat in 2015 este Frankfurt, al doilea din Germania, un oras al contrastelor, in care imi place sa ma reintorc de cate ori ajung in zona si pe care imi face placere sa il observ:

oameni sobri, de afaceri, o seriozitate ce se simte in aceasta capitala financiara si economica neoficiala a Europei.

Numele ii vine de la „vadum francorum” sau vadul francilor, iar localizarea ii este la 40 de km de centrul geografic al Uniunii Europene. Porecla pe care o poarta este de „Mainhattan”, asemuire cu Manhattan – pe de o parte prin cladirile de sticla, zgarie-norii care domina orasul, facandu-l sa aiba si cel mai frumos skyline, dar si de la numele raului Main, pe cursul caruia este construit.

Al cincilea oras din Germania – 700.000 locuitori, cel mai scump din Germania si in top 10 cele mai scumpe din lume.

Pe langa importanta economica si financiara, Frankfurt este si un centru educational, turistic, cultural si expozitional. Messe Frankfurt este cea mai mare sala de expozitii locale si internationale.

Sa nu uitam ca aeroportul Frankfurt am Main este al treilea cel mai mare al Europei.

Sper sa va placa video-ul si sa va „ispiteasca” sa vizitati „Mainhattan”-ul!

O saptamana cat am buna!

In acest articol


Intra in conversatie:

  • Cred că era tare frig după cum îți tremura vocea…brrr. Dar îmi place mult video-ul, am rămas cu infromațiile pe care le-ai prezentat și mi-ai transmis și o stare de bine…
    Aștept video-urile viitoare. 🙂

    • Raluca

      Ma bucur mult ca am reusit sa transmit asta! Am multe planuri pentru 2015, idei de video, destinatii si alte si sper sa iti placa. Abia astept sa fie cald, caci de cand am inceput sa filmez, mi-e frig incontinuu :))