Seriale care ma inspira sa calatoresc (video)

1293 0
1293 0

Tocmai s-a incheiat un weekend  prelungit, unul in care Bucurestiul a imbracat haine de sarbatoare, in care am intentionat sa merg la Sibiu, insa va voi povesti ce s-a intamplat si in care am avut si timp de relaxare. Iar relaxarea inseamna, pentru mine, dincolo de somn, sa gatesc, sa ma vad cu prietenii mei si sa vorbesc ardeleneste in voie si sa ma uit la seriale.

Asa ca astazi, intrebarea mea pentru voi este: ce va inspira sa calatoriti? Ce va faceti sa va alegeti o noua destinatie?

Va povesteam despre cartile care ma fac sa imi doresc sa vizitez locul pe care mi-l descriu. Astazi vreau sa va povestesc, insa, despre serialele care ma fac sa ma gandesc la o noua tara sau un nou oras pe care as vrea sa le vad, dupa ce mi-au fost prezentate in episoadele pe care le-am urmarit.

Serialele mele preferate se impart in trei categorii: glossy, istorice si politice.

1. Serialele glossy – prima categorie este cea a serialelor care imi prezinta lumea modei sau a unor prietene care se plimba, dintr-un loc intr-altul, intr-un oras plin de oportunitati. Sex and the City, Gossip Girl, Lipstick Jungle si multe altele sunt seriale care au prezentat New York-ul asa cum fiecare domnisoara sau doamna a dorit sa il vada: ca un oras unde poti sa ai cel mai frumos job, unde poti sa faci shopping in fiecare zi si unde te poti plimba cu un caffe latte in mana si prietena cea mai buna alaturi si viata pare foarte foarte usoara.

Va marturisesc, mi-am dorit sa ajung la New York dupa ce am savurat fiecare episod din Sex and the City, iar prima oara cand am ajuns, nu am dat fuga la Empire State Building, ci am cautat o casa care sa semene cu cea a lui Carrie Bradshaw.

2. Seriale istorice – a doua categorie de seriale care ma inspira si care ma ajuta atunci cand vine vorba de urmatoarea destinatie este cea a serialelor istorice. Dincolo de glossy si fancy, imi place sa descopar si familile vechi din trecut, povestile lor, intrigile si actiunile care se desfasurau. De aceea, The Borgias, Isabel si The Tudors sunt serialele mele preferate.

Prima oara cand am vizitat Londra, mi-am dorit sa ajung intai la Tower Hill, acolo unde fusese inchisa Ann Boleyn, personajul meu preferat din The Tudors. La fel, cand am ajuns in Granada, am vizitat Catedrala unde sunt ingropati Regii Catolici si Alhambra, palatul pe care ei l-au recastigat, dupa ce i-au alungat pe mauri din peninsula, iar perioada pe care am petrecut-o in Valencia nu putea fi completa fara o vizita la Palatul Borgia.

3. Seriale cu teme politice – acestea imi dau o alta perspectiva asupra unor lucruri precum politica, democratia, partidele si influenta. Acestea ma fac sa imi doresc sa ajung inca o data la Washington DC, dar totodata parca imi arata ca orase precum Strasbourg, Bruxelles, Geneva, Londra si altele nu sunt chiar asa de plictisitoare, desi trateaza chestiuni mai sobre si mai serioase; ma refer la seriale precum House of Cards, Madam Secretary sau Scandal.

Cum vi se pare lista mea de seriale? Avem gusturi comune?

In acest articol


Intra in conversatie: