O zi la Londra (Video)

2128 1
2128 1

Azi mergem, cel putin virtual, la Londra! 

Desi inceputul lunii noiembrie m-a prins in capitala britanica cu multa treaba, caci am participat la Targul de Turism WTM 2014, mi-am rezervat putin timp pentru a vizita orasul si a ma opri la o scurta sesiune de shopping. Nu puteam pleca de acolo macar fara ceva nou, nu-i asa? 🙂 Si a fost chiar bine, caci am prins reduceri.

raluca muresan ralucalatoreste londra

In video-ul de astazi va invit cu mine, intr-o plimbare virtuala prin Londra si va dau cateva sugestii de calatorie. Eu sper sa va fie folositoare! Insa inainte de asta, trebuie sa va marturisesc ca eu am o obsesie cand vine vorba de numele tarilor si oraselor in care calatoresc, chiar si semnificatia strazilor sau a numelor de persoane. In consecinta, in prima parte a video-ului, va povestesc despre originea numelui „London” – care se pare ca provine din latinescul „londinium„, format din „lond„, care inseamna salbatic in irlandeza veche. De la salbatic, elegant, luxos, turistic si evident, cu vreme ploiasa, as putea gasi multe cuvinte care sa descrie incantatoarea metropola.

O calatorie la Londra, oricat de indelungata ar fi, nu va va oferi nicicand suficient timp pentru a va bucura de tot ceea ce ofera acest impresionant oras. Este unul dintre cele mai important centre culturale, economice, financiare si artistice, cu o diversitate imensa de etnii, culturi, religii. Unul dintre cele mai cosmopolite orase ale lumii, in care se pare ca traiesc unii dintre cei mai bogati oameni ai planetei.

Daca aveti putin timp la dispozitie, puteti lua un bus rosu supraetajat, un simbol al orasului, cel pe care il folosesc localnicii si va puteti plimba dintr-o parte intr-alta a orasului sau prin diferite zone. Transportul in comun este foarte util si folositor, de la metrou – denumit Underground– la treburi si DSL, sau traditionalul taxi negru – the black cab. Toate sunt variante adaptate bugetului. Eu va recomand o cartela de metrou de o zi intreaga, pe care o puteti folosi in toate mijloacele de transport in comun.

Cand ajungeti la Londra, nu puteti rata o vizita scurta la London Bridge, la Tower Hill, mai ales acum, cat inca mai este expozitia de maci, schimbarea garzii la Palatul Buckingham, Big Ben-ul sau abatia Westminster.

Nu trebuie sa ratati nici ocaziile de shopping, iar cele mai bune sugestii le primim de la Oana – My Kind of Place. Se estimeaza ca in fiecare weekend, un milion de oameni strabat Oxford street, una dintre cele mai cunoscute strazi de shopping.

Cand va veti gandi sa va planificati o excursie la Londra, faceti un plan pe zile si activitati dinainte. Si nu uitati, pentru orice sfat sau sugestie, va stau la dispozitie!

Cu drag,

Raluca

In acest articol


Intra in conversatie:

  • Mihaela Parvulescu

    Buna Raluca,

    Am sa merg in iunie 2016 abia. Cu siguranta daca am nevoie de sugestii, la tine vin. Love your blog !

    Miha