Little Bucharest – hostelul ca experienta culturala (video)

1541 1
1541 1

E marti, e zi de video pe blog si abia am asteptat sa impart cu voi materialul filmat in weekend intr-un loc plin de culoare – Little Bucharest Old Town.  Cati dintre voi ati ales ca optiune de cazare un hostel, atunci cand v-ati planuit o viitoare calatorie?

Imi amintesc cand am fost la Roma prima oara, long time ago 🙂 alaturi de prieteni si colegi de facultate si ne-am cazat la un hostel, iar seara am stat pe terasa, am baut vin si bere si am facut cunostinta cu ceilalti oaspeti si ne-am distrat o noapte intreaga razand de stereotipurile fiecarei tari, de lucrurile pe care le consideram norocoase in fiecare parte a lumii si multe altele (ca de exemplu in Sicilia, sex cu o roscata iti aduce 7 ani de noroc in viata!!)

Atunci cand calatoresti, este foarte important cu cine intri in contact, cum descoperi, efectiv, noul loc. Diferenta dintre turist si calator este felul in care interactionezi cu cei care locuiesc in orasul pe care il vizitezi, dar si cu alti calatori, care sunt acolo, in acelasi timp cu tine. Sa vezi lumea prin ochii celorlalti spun eu ca e cel mai de pret lucru pe care ni-l putem insusi in calatoria noastra prin viata.

In weekend am fost in vizita la Little Bucharest Old Town, un hostel foarte primitor, plin de oameni frumosi, plin de zambete si culoare. Localizat in Str. Smardan nr. 15, hostelul este chiar in buricul targului si poate fi o optiune foarte buna pentru cei ce vor sa stea, la propriu, in mijlocul distractiei Centrului Vechi.

ralucalatoreste littlebucharest

Ceea ce mi-a placut la acest hostel este deschiderea pe care o au catre a oferi o experienta de „welcome home” oaspetilor: receptia este amenajata precum o sufragerie, bucataria este mare, cu o masa in mijloc, la care s-ar putea aduna o familie foarte numeroasa, cu locuri de gatit, iar in fiecare seara se intampla altceva: movie night, story night, cooking night etc. De asemenea, hostelul ofera si diferite sugestii de tururi de oras sau pentru alte zone ale Romaniei. Recent am incheiat un parteneriat cu ei si cu putin noroc, oaspetii lor vor fi turistii mei 🙂

Sper sa va placa video-ul si sper sa luati in considerare, atunci cand veti crede ca va fi momentul, o calatorie care sa includa si o cazare la un hostel, oriunde in lume.

Jona, domnisoara care ne povesteste cu atata drag de Little Bucharest este din Albania si m-a impresionat cu nivelul atat de ridicat de cunostinte ale limbii romane. Bravo!

 

In acest articol


Intra in conversatie: