Top 3 locuri preferate in Barcelona

1574 0
1574 0

Am fost invitata de eSKY Romania sa povestesc, alaturi de alti calatori frumosi, despre locurile mele preferate din Barcelona, intr-un top 3. A fost greu sa aleg, caci fiecare locusor din minunatul oras catalan ma incanta, insa cam la asta m-am gandit..

Fiecare ocazie de a plănui și a vizita Barcelona este una în care sunt cea mai bună organizatoare de vacanțe: îmi gândesc fiecare zi, fiecare loc nou pe care vreau să îl explorez, fiecare nou restaurant sau spectacol, expoziție ori eveniment pe care nu aș vrea să le ratez. După câteva vizite făcute capitalei Cataluniei, un top 3 al atracțiilor preferate este greu de făcut, căci sunt multe locurile care m-au făcut să mă îndrăgostesc iar și iar de Barca.

tibidabo

1. Tibidabo. Plimbările pe străduțele cu sens unic, vizitele la muzee sau opririle obligatorii la shopping în Passeig de Gracia sau pe Ramblas necesită un moment de respiro. Atunci când simt că picioarele îmi vor ceda, că îmi este sete și vreau o pauză în care să mă încarc de energie pentru restul zilei, aleg să urc la Tibidabo (cu metroul L5 până la Av. Tibidabo, apoi tramvaiul până la castel) și să mă așez pe una dintre terasele care are o priveliște ce te lasă fără grai. Toată Barcelona ți se arată cât vezi cu ochii, mărginită de mare.

barrigotic

2. Barri Gòtic. Istoria este una dintre pasiunile mele de când eram mică, iar fiecare loc pe care îl vizitez trebuie să mă atragă întâi prin dovezi ale trecutului. Atunci când ajung în Barri Gòtic – cartierul gotic al Barcelonei, partea veche a orașului, aproape de portul la Marea Mediterană – încerc să mă imaginez plimbându-mă pe aici cu 7-8 secole în urme, sau chiar mai multe, și trăind la fel ca ei. Catedrala Sfânta Eulalia, piețele folosite în trecut drept loc de adunare și consiliu al orașului, dar și pentru execuții publice, casele din piatră și străduțele înguste îmi oferă o energie incredibilă. Mă simt norocoasă că trăiesc în prezent și pot călătorii și cunoaște culturi, povești și locuri din trecut.

barceloneta2

barceloneta

3. Plaja Barceloneta. După zile de vizitat și admirat capodoperele lui Gaudi, degustări de vin și tapas și sesiuni de shopping, vine vremea relaxării pe plajă, a înotatului în Mediterană și a plimbărilor pe faleză. Accesibilitatea plajei este unul dintre plusurile orașului, când vine vorba de diversificarea ofertei turistice, iar activitățile atât pe timpul zilei, cât și beach-club-urile deschise noaptea completează experiența turistică în Barcelona.

Va invit sa cititi si restul de preferinte, pe http://blog.esky.ro/2014/10/top-3-cele-mai-frumoase-locuri-din-barcelona/

In acest articol


Intra in conversatie: