image

6 saptamani intr-o valiza

1799 0
1799 0

Șase săptămâni într-o valiză.

Azi vă spun o poveste. A relatiei dintre mine si valiza mea cu inimioare colorate, pe care o port de 6 saptamâni consecutive dupa mine.

Aceleași haine, aceleași accesorii, aceleași cosmetice si lucruri pentru igiena personală. Si, bineînțeles, unele noi, adăugate pe parcursul călătoriei, căci cad tentatie shopping-ului de fiecare data.

La jumătatea lunii Iulie, imi pregăteam bagajul pentru ceea ce însemna pentru mine „vara 2014”, așa ca am ales si reales diferite haine, diferite perechi de incaltaminte, am pus rochite, am scos rochite, le-am pus iar, ca mai tarziu sa mai fac o ultima triere. Voi cum faceti bagaje? O faceti logic, organizat, cu multa răbdare? Sau complet haotic, cum o faceam eu pana nu demult?

Ceva s-a întâmplat cu mine, fara îndoiala. Nu am renunțat inca (din neputinta sau ambitie insuficienta) la pregătirile pe ultimul moment, insa am reușit sa ma autoeduc cand vine vorba de bagajul pe care il port cu mine. Poate va întrebati ce anume m-a disciplinat. Ei bine, plata kilogramelor extra la bagajele de cală. Am dat sute de euro pana acum, dar mi-am invatat lectia.

Așadar, am calculat zilele saptamanii, mi-am calculat cate doua tinute pentru fiecare zi: una mai ușoară, lejera, de vacanța si una putin mai serioasa, un casual cu accente de „eu sunt la serviciu”. Căci, #ralucalatoreste, dar mai si munceste. Iar in munca de ghid de turism, ghid însoțitor, organizator de calatorie, trebuie sa tii cont de doua aspecte: sa ai o ținută comoda si care sa îți permita sa te misti continuu si sa fie decenta si cat de cat serioasa. Atunci cand intri in contact cu foarte multe popoare, culturi e bine sa fii „neutru”. Si cum ochii turiștilor îți sunt mereu atintiti, si hainele au un cuvânt „de spus”.

Sa revenim la bagaj: apr. 14 ținute, haine usoare ca masa, ca doar e vara, încălțări comode: espadrile, pantofi sport, sandale cu talpa joasa si balerini. Am mai adăugat 4 ținute pentru cina festivă si ieșit in club, daca ar fi fost cazul, o bluza mai groasa, pentru urcare pe munte sau o zi mai recoroasa, 2 perechi sandale cu toc si costume de baie. Toate însumate dau 17 kilograme. Nu e rau, nu?

Un lucru important de ținut minte, atunci cand călătoriți, este ca valoarea medie de kilograme acceptata de companiile aeriene este de 23. Evident, exista excepția WizzAir, care ne fericeste pe noi, cele after shopping, de 32 de kg. Dar aceea e rara. Așa ca, daca limita admisă este 23, incercati sa aveti bagajul de 20, căci la întoarcere e mai greu, totdeauna.

Bagajul meu gata pregătit de plimbări a avut următoarele destinații: Constanța, Sinaia, New York, Tenerife, Targu Mures, Frankfurt, Barcelona si întoarcerea finala, București. Putine haine sau accesorii s-au schimbat sau adăugat, iar la întoarcere am avut 22 de kilograme. Not bad, ha?

Poza este făcuta pe aeroportul Frankfurt Hahn, atunci cand vremea de afara (13 grade, dupa saptamani de 30) m-a facut sa sparg pușculița si sa imi cumpăr cateva piese de toamna.

De menționat ca in toate cele 6 saptamâni, hainele au fost aceleași, au reușit sa ma descurc foarte bine, sa le îmbin intre ele si sa am ținute ok pentru munca, iar pentru zilele in care am stat doar pe plaja, tinutele s-au reportat 🙂 si, bineînțeles, de care ori a fost nevoie, am le-am spălat, călcat, aranjat.

Acum fac bagajul iar, insa anotimpul s-a schimbat, iar destinația e mai răcoroasă, așa c-a venit timpul sa regăsesc tinutele. Valiza e tot aceeasi.

In acest articol


Intra in conversatie: