Spa in Miami – o experienta incantatoare

1348 0
1348 0

Vacanța în Miami începe cu gândul de a fugi de frigul și zăpada Bucureștiului de februarie și cu dorința de a-mi încărca bateriile pentru ceea care urmează: muncă, decizii, schimbări. Și unde poate fi mai bine decât în Paradis? Unde mai pui că acest Paradis promis, atunci când verifici site-urile de specialitate, are mult mai multe de oferit decât plajă și ocean, temperaturi ridicate și petreceri până în zori? Ei bine, Miami a fost o surpiză foarte plăcută pentru mine și datorită experințelor trăite în afara plajelor: muzee, vizite la spa, ofertă gastronomică foarte bogată și altele.

Trecerea de la -10 grade la aproape 30 a fost una foarte plăcută și n-am simțit decât o senzație ciudată în primele două seri, când îmi era neobișnuit de frig, după apusul Soarelui. În rest, m-am bucurat de apă și de plajă cât de mult am putut și am încercat să descopăr cât mai multe în acest oraș de vis.

ralucalatorestemiami2

Muzeul de artă contemporană Perez a fost o surpriză, galeria principală având o expoziție a operelor artistului Ai Wei Wei, cel mai în vogă al momentului. În ceea ce privește mâncarea, am fost o răsfățată: fructele de mare au fost ingredientul principal al fiecărei mese din saptămâna petrecută în Miami. Am luat la rând restaurante cubaneze, peruane, mediteraneene, asiatice etc, eu fiind o mare gurmanda.

Și pentru că o parte importantă a timpului unei vacante îl dedic în special corpului meu (și spiritului meu, implicit), nu am putut să nu îmi trec în plan și niste vizite la spa. Mă încarcă de energie și mă relaxează astfel de vizite mai mult decât orice alte activități. Iar de această dată, am ales spa-ul hotelului la care am fost cazată, Bliss Spa și cel al hotelului The Standard, despre care am citit review-uri foarte bune care m-au convins sa îmi fac o programare la ei.

ralucalatorestemiami3

La ambele centre spa serviciile au fost fără cusur și m-am simțit foarte bine, de cum am pășit și până mi-am luat la revedere. Bliss Spa este amenajat minimalist, predomină albul și albastrul, cu accente de verde. De cum intri în centru, te întâmpină un aer fresh, atât prin prisma decorului, cât și a personalului. Serviciile oferite de ei cuprind masaj, tratamente faciale, tratamente corporale, diferite feluri de epilare, manichiură și pedichiură și tratamente speciale pentru îngrijirea unghiilor. Sinceră să fiu, în SUA am descoperit conceptul de “nail spa”, adică mai mult decât o simplă manichiură, se referă și la masaj al mâinilor, palmelor și degetelor, diferite tratamente de exfoliere și hidratare. Și evident, și domnii au o gamă largă de opțiuni, de la masaj de relaxare, manichiură și pedichiură, epilare, tratamente faciale și anti-age sau corporale cu săruri calde.

Eu am ales un masaj de relaxare și revigorare, deoarece eram foarte obosită după călătoria de 15 ore cu avionul, jet-lag-ul pe care îl aveam și moleșeala pe care o am, de obicei, după expunerea la soare. Acesta s-a numit “the ginger rub” și a constat într-o ședință de 75 de minute, în care, prin metode eficiente de masare cu ghimbir rădăcină mărunțit și uleiuri esențiale pentru detoxifiere, circulația sanguină mi-a fost stimulată și mușchii relaxați, urmând ca mai apoi să fiu învelită într-o folie încălzită, astfel tensiunea pe care o acumulasem să fie eliminată. Aproape am adormit, trebuie să recunosc. A urmat o ședință de manichiura și pedichiură, ambele făcute de o chinezoaică tare simpatică și pricepută.

Masajele la Bliss Spa sunt împărțite în trei categorii: cele de relaxare – aici intră masaj al spatelui, al întregului corp sau al gâtului și umerilor sau, masaj pentru viitoare sau proaspete mămici și reflexoterapie. O opțiune speciala poate fi “rhythm and bliss massage” care include 15 minute de relaxare pe o anumită muzică și 60 de minute de masaj full body.

Și a doua experiență la un spa din Miami a fost la fel de plăcută, la cel al hotelului The Standard.  Oferta lor cuprinde peste 30 de tipuri de masaj, manichiură și pedichiură speciale, tratamente faciale și corporale și wellness, aici având de la ședințe one-to-one de pilates, până la aproape 50 de programe de yoga și chiar ședințe de coaching, astrologie sau workshopuri de “mind and body transformation”. Mi-aș fi dorit să mă pot muta acolo, definitiv!  Și, deși masajele prezentate mi s-au părut interesante și cu nume cel puțin haioase– “Hurts so good”, “Thai on the table”. “It`s all in your mind” am hotărât că mă voi orienta spre altceva și am ales un tratament facial și o lectie de pilates one-to-one. Și am fost fericită cu alegerea. Am avut o antrenoare braziliancă ce mi-a vorbit despre principiile pilates, despre cele mai bune exerciții pentru corpul meu și despre felul în care trebuie îmbinate exercițiile, pentru rezultate cât mai bune, fizic și spiritual. Iar după astfel de tratamente regești, am fost gata să mă bucur și mai mult de locul în care eram și să îmi folosesc energia în scopuri cât mai creative.

 

In acest articol


Intra in conversatie: