Work and Travel – cea mai buna decizie

2654 0
2654 0

Fara sa exagerez, experienta Work and Travel a fost cea mai buna decizie pe care am luat-o in 24 de ani de viata.

Inca de cand eram in liceu stiam despre programul Work and Travel si imi doream sa vina o zi in care sa am si eu aceasta sansa. Dupa ce am inceput facultatea, prioritatile s-au schimbat si, desi inca ma mai gandeam la o eventuala pleacare, aveam un job care nu ma lasa sa visez prea mult. Totul s-a schimbat insa dupa vara lui 2011, cand una dintre prietenele mele cele mai bune s-a intors dupa 4 luni de State si mi-a povestit toate cate s-au intamplat, ce oameni a cunoscut, cat a muncit si cat s-a distrat. Era superb ceea ce imi povestea!

ralucalatoreste work and travel

Asa ca urmatorul obiectiv setat in mintea mea a fost acesta: vreau sa mai profit de varsta si de calitatea de student si sa incerc si exprienta petrecerii unei veri in America. Iar procedura nu a fost grea.

ralu calatoreste work and travel2

Pentru ca aveam incredere in prietena mea ce tocmai se intorsese, la ea am apelat pentru sfaturi si indrumare. Ea mi-a spus ce acte am nevoie, unde sa merg, ce agentie sa aleg si cam cum ar trebui sa imi fie dosarul. Apoi m-a pus in legatura cu cei de la Student Travel si de acolo inainte, doar emotiile n-au putut fi tinute sub control.

Intreg procesul de inscriere si alegerea a jobului a fost unul usor si simplu. Le-am spus celor de la agentie cam ce as vrea – mai exact, job in New York sau cat mai aproape de oras– si mi-au dat cateva oferte care sa se potriveasca cu gandurile mele. Primul job la care am trimis aplicatie a si fost job-ul cu care am ramas, la un country club de lux din Long Island, la 30 de minute cu metroul de Manhattan. Mai ramanea doar sa treaca timpul si sa plec.

 

ralu calatoreste work and travel3

La jumatatea lunii iunie am plecat cu emotii si putin timorata. Plecam singura si pentru urmatoarele luni, nu mai aveam prietenii alaturi de mine sau pe cineva pe care sa cunosc. Si mai mult decat atat, aveam 100 de dolari la mine, pe care i-am cheltuit in a doua zi de New York, atunci cand am vizitat atractiile principale. Apoi a urmat munca.

Lucram in timpul saptamanii 4-5 ore pe zi, apoi 15-16 in weekenduri, cand erau evenimente, am putut sa imi gasesc si un job extra, am mers mult la plaja, am facut shopping, am cunoscut multa lumea si am trait printre localnici.

ralucalatoreste work and travel4

Si pentru ca am vrut sa raman cu mai mult decat niste bani si cateva calatorii, m-am inscris la o scoala de ghizi de turism in New York City si, dupa multe ore de studiu si multe carti, am reusit sa imi iau licenta de ghid autorizat acolo. In Romania eram deja ghid de doi ani. A fost cea mai mare implinire. Mult mai importanta decat genti, pantofi sau coliere.

M-am intors fericita si mult mai bogata. Bogata in cunostinte de engleza, in cunostinte despre cum sa lupti pentru ceea ce iti doresti, cum sa te bucuri de fiecare moment si cum sa iti pretuiesti prietenii de acasa. Am fost singura la inceput, cele 7 ore diferenta faceau dificila comunicarea cu cei de acasa, nu poate lucrurile promise au fost indeplinite intocmai. Insa am invatat sa fiu mai puternica, mai ambitioasa si mai muncitoare.

Daca va ganditi sa aplicati pentru programul Work and Travel, dar inca nu sunteti 100% siguri, va sfatuiesc sa nu mai stati pe ganduri si sa iesiti din confortul pe care vi-l ofera sa fiti acasa, aproape de parinti, prieteni si faceti un pas care va insemna mult in dezvoltarea personala, dincolo de niste bani.

In acest articol


Intra in conversatie: