In vizita la Harvard

1496 0
1496 0

In acest weekend sunt in Boston. Am venit sa imi vizitez una dintre colegele mele de apartament de pe vremea liceului, pe care nu am mai vazut-o de 4 ani. Am fost tare incantata ca ne vom revedem si a voi putea vizita Bostonul alături de cineva drag.

Prima oprire a fost Harvard. De când am plecat din New York, vineri după amiaza, am avut emoții pentru ca voi merge si eu sa vad acesta legenda a educației si a elitei. Iar după ce am înnebunit-o pe Maria cu toată întrebările posibile, m-am bucurat de o dimineața insorita in campusul din Cambridge.

ralucalatoreste harvard2

 

ralu calatoreste harvard3

 

ralucalatoreste harvard4

Se spune ca daca ii atingi pantoful lui John Harvard, vei avea noroc, asa ca fiecare student sau vizitator ce ajunge in campusul vestitei universitati, vrea sa respecte aceasta traditie.

 

ralucalatoreste harvard 5

 

Niste curiozitati interesante: desi poarta numele lui John Harvard, acesta nu a infiintat-o si nici nu a studiat aici, ci doar a contribuit financiar prin donatii. Iar statuia care il onoreaza acum, dezvelita in 1885, la aniversarea de 250 de ani a universitatii (da, ati citit bine) nu a fost facuta dupa vreo poza reala de-a lui, ci dupa cum au crezut cei care au vrut sa ii faca cinste, astfel ca un student s-a imbracat si coafat si a stat drept model.

sursa: http://strangene.com/landmarks/3lies.htm

*text repostat din 11 august 2013

 

In acest articol


Intra in conversatie: